Πολιτική

Σ.Παραστατίδης: “Ένταξη του Ε.Σ.Υ. στα βαρέα και ανθυγιεινά ζητά το ΚΙΝ.ΑΛ.”

Το Κίνημα Αλλαγής παίρνει μία σημαντική κοινοβουλευτική πρωτοβουλία και καταθέτει τροπολογία με την οποία προτείνει την επέκταση του κανονισμού βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων -που ισχύει ήδη στον ιδιωτικό τομέα και- σε όλους τους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε όλες τις μονάδες του ΕΣΥ, στο ΕΚΑΒ και στις προνοιακές δομές.

Παράλληλα, προτείνουμε τη χορήγηση μηνιαίου επιδόματος ειδικών συνθηκών για όσο χρόνο κρατήσουν οι έκτακτες συνθήκες σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ.

Τούτο, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης αλλά και αποκατάστασης μια κατάφορης αδικίας προς τους εργαζόμενους της υγείας που δίνουν τη μάχη με τη μέγιστη αυταπάρνηση.

Σε μία περίοδο στην οποία τίθενται σε δοκιμασία, πέρα από τις ζωές μας, οι πολιτικές και ανθρώπινες αξίες μας, είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε θεσμούς και πολιτικές, όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας που αποτελεί την ναυαρχίδα στον αγώνα για τη δημόσια υγεία, στον αγώνα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Αυτοί που μέχρι χθες επιχειρούσαν την απαξίωση του Ε.Σ.Υ., ομνύοντας υπέρ της αγοράς και στηρίζοντας ιδιωτικά συμφέροντα, ας κάνουν την αυτοκριτική τους.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κα Γεννηματά κάλεσε σήμερα από βήματος βουλής την Κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν την πρότασή μας. Διότι το επιβάλλουν οι περιστάσεις.

Η ψήφιση και η εφαρμογή της είναι πράξη ευθύνης για όλους. Και θα ανήκει σε όλους.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα