Πολιτική

Στέφανος Μάλγαρης: «Παράνομη η απόφαση γιά αύξηση των τελών ύδρευσης»

«Μύδρους» κατά της ΔΕΥΑ, του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς με αφορμή την απόφαση του τελευταίου γιά αύξηση των τελών ύδρευσης εξαπέλυσε ο πρώην δήμαρχος Γαλλικού Στέφανος Μάλγαρης, ο οποίος μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει την εν λόγω απόφαση ως παράνομη.
Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ. Μάλγαρης αναφέρει τα εξής:

« Η απόφαση του Δδμου Κιλκίς για την αύξηση των τελών ύδρευσης είναι παράνομη και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα .
Την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Κιλκίς και το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς που έγκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση της ΔΕΥΑ χωρίς να εξετάσει όλου τους παραμέτρους, για κάθε «καποδιστριακό» δήμο προς όφελος των πολιτών και τη αντικειμενικότητα και ανταποδοτικότητα.

Πώς δικαιολογείτε το 80 % αύξησης του κόστους για του «καποδιστριακούς» δήμους από το 2011 έως σήμερα με την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
(2011 1.298.000 ευρώ 2013 1.718.052Ε ευρώ 2017 2.300.00 ευρώ)

Πώς δικαιολογείται η αύξηση «το κόστος στο 80% (2011-2017) ενώ το κόστος ενέργειας ΔΕΗ έχει αυξηθεί κατά 58.000 ευρώ από 2013 έως το 2017 σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΥΑ Κιλκίς.

Ο προσδιορισμός του κόστους θα ανταποκρινόταν σε αυτά που γράφει αν ήταν εμπορική ή βιομηχανική επιχείρηση και ο επιχειρηματίας θα ήθελε κέρδη για να αποσβέσει τα κεφάλαια που έχει επενδύσει .

Η ΔΕΥΑ είναι δημοτική επιχείρηση που ο κύριος μέτοχος είναι ο δήμος Κιλκίς και διαχειρίζεται ανταποδοτικά το βασικότερο αγαθό για να υπάρχει ζωή σε όλο τον πλανήτη το νερό. Και σύμφωνα με τους νόμους θα πρέπει να είναι ανταποδοτικό και με το χαμηλότερο κόστος.

Ο δήμος Κιλκίς και το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφαση του γιατί άδικη και παράνομη ως προς την ανταποδοτικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ως ενεργός πολίτης θα παρευρεθώ στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς με όλα τα στοιχεία για την άδικη αύξηση στα τέλη ύδρευσης».

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]