Πολιτική

Σ.Μάλγαρης: «Ανάγκη των καιρών η συσπείρωση του προοδευτικού χώρου στις δημοτικές εκλογές»

Την απόφασή του να συμμετάσχει σε κάθε πρωτοβουλία «συσπείρωσης του προοδευτικού χώρου» στις τοπικές (αυτοδιοικητικές) εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου γνωστοποίησε ο πρώην δήμαρχος Γαλλικού Στέφανος Μάλγαρης, με την ακόλουθη έγγραφη δήλωση:

«Εννέα μήνες πριν τις τοπικές (αυτοδιοικητικές) εκλογές του 2023, που πρόκειται να διενεργηθούν στις 8 και 15 Οκτωβρίου ο προοδευτικός χώρος και αυτοί, που βλέπουν διαφορετικά, τον δήμο Κιλκίς, πρέπει να συσπειρωθούμε σε μία κοινή προσπάθεια.

Έως σήμερα δεν έχει γίνει κανένα βήμα, στο να βρεθεί η συνιστώσα της κοινής καθόδου με ένα υποψήφιο στον δήμο Κιλκίς γιά την αλλαγή πορείας του από την μιζέρια και την αρνητική και φθίνουσα πορεία της πόλης και των χωριών.

O προοδευτικός χώρος και οι ενεργοί πολίτες του δήμου, που θέλουν έναν άλλο δήμο Κιλκίς, πρέπει να συναντηθούμε σε μία προσπάθεια κοινή και από μηδενική βάση.

Στην προσπάθεια αυτή δεν θα πρέπει να λείψει κανείς.

Να δραστηριοποιηθούν οι νομαρχιακές επιτροπές του χώρου και να συμφωνήσουν σε ένα κοινό σχέδιο καθόδου με δημοκρατικές διαδικασίες και προσκλήσεις σε όλους τους δημότες, που θέλουν να είναι παρόντες σε έναν άλλο δήμο Κιλκίς, σε αυτόν της ανάπτυξης και της προόδου.

Όλη η προσπάθεια θα πρέπει να καταβληθεί αμέσως και να μην έχει καμμία σχέση με τις βουλευτικές εκλογές.

Οι υποψήφιοι των βουλευτικών εκλογών έχουν τον δικό τους αγώνα στην κεντρική πολιτική «σκακιέρα».

Τα κόμματα θα καταγράψουν τα ποσοστά τους στις βουλευτικές εκλογές.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κάτι το διαφορετικό, διότι έχει να κάνει με τα άμεσα προβλήματα του τόπου, της πόλης μας και των χωριών μας.

θα πρότεινα την κοινή προσπάθεια όλων των δημοτών, που ενδιαφέρονται γιά τον τόπο μας.

Να αναληφθεί τώρα η πρωτοβουλία, ώστε να συναντηθούν οι εκλογικές δυνάμεις και οι δημότες, που έχουν διαφορετικό όραμα γιά τον δήμο Κιλκίς και να συνεργασθούν από μηδενική βάση γιά μία προσπάθεια συσπείρωσης και ανάδειξης ενός προσώπου, που θα τεθεί επικεφαλής.

Σε αυτήν την προσπάθεια όλοι μπορούν να διεκδικήσουν να είναι επικεφαλής, όλοι θα εκφράσουν τις απόψεις, το όραμά τους για το δήμο, την ανάπτυξή του και την λειτουργία του.

Δηλώνω παρών σε αυτήν την προσπάθεια.

Η εκλογή προέδρου στις κοινότητες

Εδώ θα ήθελα να κάνω μία παρέμβαση γιά την εκλογή προέδρου των κοινοτήτων και τις προϋποθέσεις γιά την κατάθεση ψηφοδελτίου.

Η «κολώνα» της τοπική αυτοδιοίκησης είναι η κοινότητα και το τοπικό συμβούλιο. Με τον τελευταίο εκλογικό νόμο ανατρέπεται κάθε έννοια της Δημοκρατίας στον τρόπο εκλογής του προέδρου.

Δεν μπορεί σε ένα χωριό ένας συνδυασμός να παίρνει 60% και να εκλέγεται πρόεδρος ο δεύτερος με το 40% του πρώτου συνδυασμού.

Είναι αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό (προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας). Στον πρώτο «Καποδίστρια» οι πρόεδροι των κοινοτήτων ήταν και δημοτικοί σύμβουλοι».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]

Συγχαρητήριο του «Μαχητή»

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» συγχαίρει θερμά την Χριστίνα Ζώτου από τον Καμπάνη: -Για τις άριστες κύριες και μεταπτυχιακές σπουδές […]