Κοινωνία

«Μετατέθηκε» στις «ουράνιες επικοινωνίες» η Σταυρούλα (Ρούλα) Ματίδου – Τσιλιγκερίδου

Η κατάσταση ονομάτων των νέων και μεσόκοπων συμπολιτών, που έχασαν την «μάχη» με τον νέο κορωνοϊό, μακραίνει συνεχώς.

Το απόγευμα της Τρίτης 28.12.21 προστέθηκε σ’ αυτήν το όνομα της αγαπητής στην κοινωνία του Κιλκίς Σταυρούλας (Ρούλας) Ματίδου-Τσιλιγκερίδου, αδελφής του αείμνηστου πολιτικού μηχανικού και στελέχους της τοπικής διοίκησης Στέργιου Ματίδη και συζύγου του γνωστού ζωγράφου και παλαίμαχου διαιτητή Χρήστου Τσιλιγκερίδη.

Η εκλιπούσα, που ήταν συνταξιούχος του ΟΤΕ και είχε ενεργό ανάμιξη στα δρώμενα του τόπου, υπέκυψε σε ηλικία 62 ετών στις επιπλοκές του νέου κορωνοϊού στην μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, όπου είχε διακομισθεί από το νοσοκομείο του Κιλκίς και νοσηλευόταν επί αρκετές ημέρες διασωληνωμένη.

Η τόσο πρόωρη απώλειά της «βύθισε» σε «βαρύ» πένθος όχι μόνο τους οικείους της, αλλά και τους συναδέλφους της σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο καθώς και όλα τα μέλη της κιλκισιώτικης κοινωνίας που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα σ’ αυτήν.

Διότι, το «γελαστό κορίτσι» του ΟΤΕ, ανήκε στους κατ’ εξοχήν κοινωνικούς ανθρώπους του Κιλκίς, πάντα έτοιμη να στηρίξει τον συνάνθρωπο, τον συνάδελφο, τον συμπολίτη, είτε στα δύσκολά του είτε στην ανάγκη του είτε στο πρόσκαιρο πρόβλημά του, πάντα με υψηλό το αίσθημα της αλληλεγγύης, πάντα με ανιδιοτέλεια, πάντα με το γλυκό χαμόγελο στα χείλη.

Αξιοσημείωτη υπήρξε και η παρουσία της στα πολιτιστικά τεκταινόμενα, όντας η ίδια άνθρωπος με πνευματικές και πολιτιστικές ανησυχίες και ως σύζυγος καταξιωμένου εικαστικού. Ειδικότερα σε τεκταινόμενα φορέων, όπως, πρώτο και καλύτερο, το πολιτιστικό κέντρο εργαζομένων και συνταξιούχων του ΟΤΕ, έχοντας διατελέσει και διοικητικό στέλεχός του, ο σύλλογος Στενημαχιτών Κιλκίς «Άγιος Τρύφων», η «Τέχνη» κ.α.

Πάνω από όλα καταξιώθηκε στην συνείδηση των Κιλκισιωτών, ως «ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας», ο άξιος της εκτιμήσεως και της εμπιστοσύνης όλων, αυτός που καταξιώνεται αποδεικνύοντας εμπράκτως τα χαρίσματα και την ποιότητα του χαρακτήρα του, χωρίς να προκαλεί τον παραμικρό «θόρυβο» ή «τυμπανοκρουσία» γύρω από το όνομα και το είναι του.

Και συνιστούν όλα αυτά την απολύτως βάσιμη αίσθηση ενός δυσαναπλήρωτου κενού, το οποίο προκάλεσε η πρόωρη απώλειά της.

Από την άλλη, όμως, συνιστούν, τον εξ ίσου βάσιμο λόγο, γιά τον οποίο η Σταυρούλα Ματίδου – Τσιλιγκερίδου, η αγαπημένη Ρούλα όλων, συνεχίζει και θα συνεχίσει να ζη αιωνίως στην καρδιά, στην σκέψη και στην μνήμη όλων, έχοντας καταλάβει επαξίως θέση στην «ουράνια κοινωνία» της αθανασίας.

Καλό κατευόδιο στο «ταξίδι» γιά την «ουράνια πολιτεία», αξιομακάριστή μας Ρούλα.

Και καλή Ανάσταση

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]