Αθλητισμός

Ο στατιστικός «καθρέφτης» της όγδοης αγωνιστικής ημέρας α1 κατηγορίας ΕΠΣΚ

Επιμέλεια Κώστας Ίντος

Επιμέλεια Κώστας Ίντος

Εμφανίστηκαν όλα τα αποτελέσματα, όπως την 1η, 3η, 4η, 5η, 6η και 7η αγωνιστικές ημέρες. Δύο νίκες των γηπεδούχων, όπως την 1η και 5η αγωνιστική ημέρα. Μία ισοπαλία, όπως την 3η, 4η, και 6η αγωνιστική.

Τέσσερις νίκες των φιλοξενουμένων, ρεκόρ φετινής χρονιάς. «Βρήκαν δίχτυα» οι μισές ομάδες (7) αρνητική επίδοση της περιόδου που διανύουμε. Μία ομάδα σημείωσε τέσσερα τέρματα, δύο από τρία, τέσσερες απο ένα ενώ επτά παρουσίασαν «αφλογιστία». Τρείς φορές εμφανίστηκε το 1-0, δύο φορές το 3-0, από μία φορά το 4-1 και το 0-0. Συνολική παραγωγικότητα 14 τερμάτων (μέσος όρος 2 ανά αγώνα). Η χαμηλότερη επιθετική επίδοση της χρονιάς, αφού ποτέ δεν είχε πέσει ο αριθμός των τερμάτων κάτω από τα 20. Οι γηπεδούχοι σημείωσαν πέντε τέρματα, λιγότερα από κάθε άλλη φορά. Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν 9 γκολ, όπως την 2η και 4η αγωνιστική. Υπεροχή νικών για τους φιλοξενούμενους, όπως την 1η και 5η αγωνιστική. Οκτώ κόκκινες κάρτες, στην πιο επεισοδιακή αγωνιστική της χρονιάς. Τρία δοκάρια. Τα δύο ήταν οριζόντια το 1 κάθετο. Για πρώτη φορά δεν καταλογίσθηκε κανένα πέναλτυ. Από τα 14 γκολ, τα 7 σημειώθηκαν με σουτ μέσα από την περιοχή, τα 4 με μακρινά σουτ, τα 3 με κεφαλιές. Σημειώθηκαν τρία τέρματα στο α’ ημιχρόνιο και ένδεκα στην επανάληψη.

Τα συνολικά στατιστικά

Στους 56 αγώνες των πρώτων 8 αγωνιστικών ημερών ο απολογισμός είναι 25 νίκες των γηπεδούχων, 12 ισοπαλίες και 19 νίκες των φιλοξενουμένων. Συνολική παραγωγικότητα 182 τερμάτων (μέσος όρος 3,25 γκολ ανά παιχνίδι). Οι γηπεδούχοι πέτυχαν 97 τερμάτων και οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν 85 τερμάτων. Ο Κιλκισιακός έχει τις περισσότερες νίκες συνολικά (7). Χωρίς νίκη η Αξιούπολη. Τέσσερις ομάδες έχουν τις περισσότερες ισοπαλίες συνολικά (από τρείς). Είναι οι, Επτάλοφος, Μεγάλη Βρύση, Άγιος Χαράλαμπος και Πεδινό. Δίχως ισοπαλία συνολικά, το Πολύπετρο και η Αξιούπολη. Η Αξιούπολη έχει τις περισσότερες ήττες συνολικά (8). Μοναδική αήττητη ομάδα ο Κιλκισιακός. Κορυφαίες επιθέσεις συνολικά, ο Κιλκισιακός και ο Αλέξανδρος Κιλκίς με 23 τερμάτων. Πιο αδύναμες επιθέσεις συνολικά, η Αξιούπολη και το Πολύπετρο με 2 τερμάτων. Κορυφαία άμυνα συνολικά ο Κιλκισιακός με 3 τερμάτων. Πιο αδύναμη άμυνα συνολικά η Αξιούπολη με παθητικό 35 γκολ.
Ένδεκα ομάδες έχουν και τα τρία αποτελέσματα (νίκη, ισοπαλία, ήττα).
Ο Κιλκισιακός έχει τους περισσότερους βαθμούς εντος έδρας (13).
Η Αξιούπολη δεν έχει βαθμό στην έδρα της.
Ο Κιλκισιακός και η Γουμένισσα έχουν τις περισσότερες νίκες εντός έδρας (5).
Η Μεγάλη Βρύση έχει τις περισσότερες ισοπαλίες εντός έδρας (3).
Έξι ομάδες δεν έχουν ισοπαλία στην έδρα τους.
Η Αξιούπολη έχει τις περισσότερες ήττες εντός έδρας (5).
Τέσσερις ομάδες αήττητες στις έδρες τους (Κιλκισιακός, Κρηστώνη, Γουμένισσα, Άγιος Χαράλαμπος).
Το Πολύκαστρο έχει τους περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας (13).
Η Αξιούπολη δεν έχει βαθμό εκτός.
Το Πολύκαστρο έχει τις περισσότερες νίκες εκτός έδρας (4).
Έξι ομάδες δεν έχουν νίκη εκτός έδρας.
Τρείς ομάδες (Επτάλοφος, Πλαγιά, Πεδινό), έχουν τις περισσότερες ισοπαλίες εκτός έδρας (2).
Πέντε ομάδες δεν έχουν ισοπαλία εκτός έδρας.
Έξι ομάδες (Άγιος Χαράλαμπος, Παλαιό Αγιονέρι, Αργυρούπολη, Πεδινό, Πολύπετρο, Αξιούπολη), έχουν τις περισσότερες ήττες εκτός έδρας (13) έδρας.
Τρείς ομάδες (Κιλκισιακός, Πολύκαστρο, Επτάλοφος), δεν έχουν ήττα εκτός έδρας.
Ο Κιλκισιακός έχει την κορυφαία επίθεση εντό έδρας, με 14 τέρματα.
Το Πολύπετρο έχει την πιο αδύναμη επίθεση εντός έδρας, με 1 τέρματα.
Ο Αλέξανδρος Κιλικίς έχει την κορυφαία επίθεση εκτός έδρας, με 16 τέρματα.
Η Αξιούπολη έχει την πιο αδύναμη επίθεση εκτό έδρας, χωρίς τέρμα.
Ο Κιλκισιακός και ο Άγιος Χαράλαμπος έχουν τις κορυφαίες άμυνες εντός έδρας, με 1 τέρμα.
Η Αξιούπολη έχει την πιο αδύναμη άμυνα εντός έδρας, με παθητικό 21 τέρμα.
Ο Κιλκισιακός και το Πολύκαστρο έχουν τις κορυφαίες άμυνες εκτός έδρας, με 2 γκολ τέρματα.
Η Αξιούπολη έχει την πιο αδύναμη άμυνα εκτός έδρας, με παθητικό 14 τέρματα.
Καμία ομάδα παραγωγική και στα 8 παιχνίδια.
Τριάντα μία κόκκινες κάρτες. Από τέσσερις αποβολές η Μεγάλη Βρύση και το Παλαιό Αγιονέρι. Στον αντίποδα, με μία αποβολή, Κιλκισιακός, Επτάλοφος, Αλέξανδρος Κιλκίς, Άγιος Χαράλαμπος, Αξιούπολη.
Σαράντα οκτώ δοκάρια. Τα 27 οριζόντια και τα 21 κάθετα. Πρωτιά του Πολυκάστρου με 6 δοκάρια. Στον αντίποδα, μόλις 1 δοκάρι για το Πεδινό.
Δεκαοκτώ πέναλτυ έχουν κερδιθεί από 8 ομάδες. Αξιοποιήθηκαν τα 15. Από τρία κερδισμένα πέναλτυ ο Κιλκισιακός, η Κρηστώνη και ο Επτάλοφος. Δεν έχουν βρεθεί ακόμη στην άσπρη βούλα 6 ομάδες (Μεγάλη Βρύση, Πλαγιά, Άγιος Χαράλαμπος, Πεδινό, Πολύπετρο, Αξιούπολη).
Με 8 διαφορετικούς «εκτελεστές», Κιλκισιακός, Γουμένισσα, Επτάλοφος και Πλαγιά, παρουσιάζουν τον μεγαλύτερο επιθετικό πλουραλισμό. Στον αντίποδα, έναν σκόρερ παρουσιάζει η Αξιούπολη.
Από τα 182 τέρματα, τα 115 σημειώθηκαν με σουτ μέσα από την περιοχή, τα 29 με σουτ έξω από την περιοχή τα 22 με κεφαλιές, τα 15 με πέναλτυ, ενώ σημειώθηκε και ένα αυτοτέρμα.
Σημειώθηκαν 68 τέρματα στο α’ ημιχρόνιο και 114 στην επανάληψη.

Περισσότερα

Να σκεφθούν τα παιδιά

Πρόκειται για κατ΄επανάληψιν διατυπωθείσα γνώμη και θέση της στήλης, όσον αφορά στην σχέση της τοπικής (αυτο)διοίκησης με φορείς του υψηλού […]

Δείτε ακόμα

Εφημερίδα… «αστέρων»

Το τελευταίο διάστημα η Θεσσαλονίκη λειτουργεί… σαν μαγνήτης, ως περιοχή ιδανική για γυρίσματα ταινιών παραγωγών του Χόλλυγουντ. Έτσι, συχνά πλέον […]