Αθλητισμός

Ο στατιστικός «καθρέφτης» της 3ης αγωνιστικής της α1 κατηγορίας ΕΠΣΚ

Γράφει ο Κώστας Ίντος

Επιχειρούμε τον στατιστικό απολογισμό, με την αναμέτρηση του Μεταλλικού με τη Νέα Σάντα να εκκρεμεί.
Εμφανίστηκαν και τα τρία αποτελέσματα, όπως την 1η και 2η αγωνιστική.
Δύο νίκες των γηπεδούχων, δύο ισοπαλίες, δύο νίκες των φιλοξενουμένων.
Σκόραραν 9 ομάδες.
Μία ομάδα πέτυχε 4 γκολ. Μία ομάδα σημείωσε 3 γκολ. Εξι ομάδες πέτυχαν από 2 γκολ. Μία ομάδα σημείωσε 1 γκολ. Τρεις ομάδες παρουσίασαν αφλογιστία. Δύο φορές εμφανίστηκε το 2-0 και 2-2. Μία φορά το 3-1 και 4-0. Μοιρασμένες οι νίκες των γηπεδούχων και φιλοξενούμενων. Υπεροχή τερμάτων για τους φιλοξενούμενους. Συνολική παραγωγικότητα 20 γκολ (μέσος όρος 2,85 γκολ ανά παιχνίδι). Οι γηπεδούχοι πέτυχαν 9 γκολ. Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν 11 γκολ. Δύο αποβολές. Δύο δοκάρια (1 οριζόντιο, 1 κάθετο). Από τα 2 πέναλτι που υποδείχθηκαν, αξιοποιήθηκε το 1. Από τα 20 γκολ, τα 12 σημειώθηκαν με σουτ μέσα από την περιοχή, τα 4 με σουτ έξω από την περιοχή, τα 3 με κεφαλιές, το 1 με πέναλτι. Επιτεύχθηκαν 7 γκολ στο α’ ημίχρονο και 13 στη διάρκεια του β’ ημιχρόνου.
Συνολικά στατιστικά
Στα 20 παιχνίδια των πρώτων τριών αγωνιστικών ο απολογισμός είναι 7 νίκες των γηπεδούχων, 6 ισοπαλίες, 7 νίκες των φιλοξενούμενων.
Συνολική παραγωγικότητα 57 γκολ (μέσος όρος 2,71 γκολ ανά παιχνίδι). Οι γηπεδούχοι πέτυχαν 26 γκολ. Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν 31 γκολ. Στον αριθμό 4 οι αποβολές. Τέσσερις ομάδες έχουν αντικρύσει την κόκκινη κάρτα. Χωρίς αποβολή 10 ομάδες. Από τα 14 δοκάρια, τα 7 οριζόντια και τα 7 κάθετα. Πέντε ομάδες χωρίς δοκάρι. Από τα 5 πέναλτι που υποδείχθηκαν, αξιοποιήθηκαν τα 3. Πέντε ομάδες με κερδισμένα πέναλτι. Εννιά ομάδες δεν έχουν βρεθεί στη βούλα των 11 βημάτων. Από τα 57 γκολ, τα 38 σημειώθηκαν με σουτ μέσα από την περιοχή, τα 9 με σουτ έξω από την περιοχή, τα 7 με κεφαλιές, τα 3 με πέναλτι. Επιτεύχθηκαν 27 γκολ στο α’ ημίχρονο και 30 στη διάρκεια του β’ ημιχρόνου. Κορυφαία επίθεση συνολικά η Κρηστώνη με 11 γκολ. Κορυφαία άμυνα συνολικά, η Κρηστώνη, με απαραβίαστη εστία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]