Αθλητισμός

Ο στατιστικός «καθρέφτης» της 12ης αγωνιστικής της α1 ΕΠΣΚ

Γράφει ο Κώστας Ίντος

Εμφανίστηκαν όλα τα αποτελέσματα, όπως την 5η αγωνιστική.
Μία νίκη γηπεδούχου, όπως την 1η αγωνιστική.
Μία ισοπαλία, όπως την 3η και 5η αγωνιστική.
Τρεις νίκες φιλοξενούμενων, όπως την 2η και 8η αγωνιστική.
Σκόραραν μόλις 5 ομάδες, αρνητικό ρεκόρ φετινής περιόδου.
Μία ομάδα πέτυχε 5 γκολ. Μία ομάδα σημείωσε 3 γκολ. Δύο ομάδες πέτυχαν από 2 γκολ. Μία ομάδα σημείωσε 1 γκολ. Πέντε ομάδες παρουσίασαν αφλογιστία. Εμφανίστηκαν 5 διαφορετικά αποτελέσματα (0-0, 2-0, 2-1, 3-0, 5-0). Υπεροχή νικών για τους φιλοξενούμενους, όπως την 1η, 2η, 8η και 10η αγωνιστική. Υπεροχή τερμάτων για τους φιλοξενούμενους, όπως την 1η, 2η, 8η και 10η αγωνιστική. Συνολική παραγωγικότητα 13 γκολ (μέσος όρος 2,6 γκολ ανά παιχνίδι), όπως την 10η αγωνιστική.
Οι γηπεδούχοι πέτυχαν 6 γκολ, όπως την 11η αγωνιστική. Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν 7 γκολ, όπως την 2η, 7η, 8η και 9η αγωνιστική. Δύο αποβολές, όπως την 2η και 7η αγωνιστική. Τέσσερα δοκάρια, όπως την 3η αγωνιστική (3 οριζόντια, 1 κάθετο). Αξιοποιήθηκαν και τα 2 πέναλτι που καταλογίστηκαν, όπως την 4η αγωνιστική. Από τα 13 γκολ, τα 9 σημειώθηκαν με σουτ μέσα από την περιοχή, τα 2 με πέναλτι, το 1 με σουτ έξω από την περιοχή, το 1 με κεφαλιά. Επιτεύχθηκαν 7 γκολ στο α’ ημίχρονο και 6 στη διάρκεια του β’ ημιχρόνου.
Συνολικά στατιστικά
Στα 60 παιχνίδια των πρώτων 12 αγωνιστικών ο απολογισμός είναι 28 νίκες των γηπεδούχων, 6 ισοπαλίες, 26 νίκες των φιλοξενουμένων.
Συνολική παραγωγικότητα 190 γκολ (μέσος όρος 3,16 γκολ ανά παιχνίδι). Οι γηπεδούχοι πέτυχαν 101 γκολ. Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν 89 γκολ. Στον αριθμό 25 οι αποβολές. Πρωτιά του Ευρώπου με 7 αποβολές. Η Πλαγιά, η Κρηστώνη και η Καμπάνη δεν έχουν αποβολή. Από τα 56 δοκάρια, τα 31 οριζόντια και τα 25 κάθετα. Πρωτιά της Κρηστώνης με 11 δοκάρια. Το Πολύκαστρο έχει μόλις 1 δοκάρι. Από τα 8 πέναλτι που υποδείχθηκαν, αξιοποιήθηκαν τα 5. Πρωτιά της Πλαγιάς και της Μεγάλης Βρύσης με 2 κερδισμένα πέναλτι. Πέντε ομάδες δεν βρέθηκαν στη βούλα των 11 βημάτων. Από τα 190 γκολ, τα 120 σημειώθηκαν με σουτ μέσα από την περιοχή, τα 33 με σουτ έξω από την περιοχή, τα 28 με κεφαλιές, τα 5 με πέναλτι, τα 4 με αυτογκόλ. Επιτεύχθηκαν 80 γκολ στο α’ ημίχρονο και 110 στη διάρκεια του β’ ημιχρόνου. Καμία ομάδα δεν διατηρεί το αήττητο συνολικά και εντός. Το αήττητο εκτός διατηρεί η Πλαγιά. Τους περισσότερους βαθμούς εντός (15) συγκέντρωσε η Κρηστώνη. Τους περισσότερους βαθμούς εκτός (13) συγκέντρωσε η Πλαγιά. Χωρίς βαθμό εντός η Αργυρούπολη. Τους λιγότερους βαθμούς εκτός (1) έχει η Καμπάνη. Τέσσερις ομάδες κέρδισαν περισσότερους βαθμούς εντός, παρά εκτός (Κρηστώνη, Καμπάνη, Ποντοηράκλεια, Επτάλοφος). Επτά ομάδες κέρδισαν περισσότερους βαθμούς εκτός παρά εντός (Πλαγιά, Μεγάλη Βρύση, Εύρωπος, ΣΣ Μουριών, Γουμένισσα, Πολύκαστρο, Αργυρούπολη).
Δεν υπάρχει ομάδα με μοιρασμένους βαθμούς εντός και εκτός. Κορυφαία επίθεση συνολικά, η Κρηστώνη με 27 γκολ. Κορυφαία επίθεση εντός, η Κρηστώνη με 14 γκολ. Κορυφαία επίθεση εκτός, ο Εύρωπος, με 14 γκολ. Πιο αδύναμη επίθεση συνολικά, η Αργυρούπολη, με 8 γκολ. Πιο αδύναμη επίθεση εντός, ο Επτάλοφος και η Αργυρούπολη, με 5 γκολ. Πιο αδύναμη επίθεση εκτός, η Καμπάνη, η Ποντοηράκλεια και η Αργυρούπολη με 3 γκολ. Κορυφαία άμυνα συνολικά, η Κρηστώνη και η Μεγάλη Βρύση, με 8 γκολ. Κορυφαία άμυνα εντός, η Κρηστώνη και η Μεγάλη Βρύση, με παθητικό 3 γκολ. Κορυφαία άμυνα εκτός, η Πλαγιά, με παθητικό 3 γκολ. Τη μεγαλύτερη επιθετική πολυφωνία έχει η Πλαγιά, με 10 διαφορετικούς σκόρερ. Τον μικρότερο επιθετικό πλουραλισμό έχει η Αργυρούπολη, με 3 σκόρερ. Τις περισσότερες νίκες συνολικά (8) έχουν Πλαγιά και Κρηστώνη. Τις περισσότερες νίκες εντός (5) έχει η Κρηστώνη. Τις περισσότερες νίκες εκτός (4) έχουν Πλαγιά, Μεγάλη Βρύση, Πολύκαστρο και Εύρωπος. Χωρίς νίκη συνολικά η Αργυρούπολη. Τις λιγότερες νίκες εντός (1) έχει ο ΣΣ Μουριών. Χωρίς νίκη εκτός η Καμπάνη. Τις περισσότερες ισοπαλίες συνολικά (2) έχουν Εύρωπος, ΣΣ Μουριών και Αργυρούπολη. Τις περισσότερες ισοπαλίες εντός (2) έχουν Εύρωπος και ΣΣ Μουριών. Τις περισσότερες ισοπαλίες εκτός (2) έχει η Αργυρούπολη. Τις περισσότερες ήττες συνολικά (9) έχει η Αργυρούπολη. Τις περισσότερες ήττες εντός (5) έχει η Αργυρούπολη. Τις περισσότερες ήττες εκτός (4) έχουν Καμπάνη, Ποντοηράκλεια, Επτάλοφος και Αργυρούπολη. Ο Εύρωπος έχει διαρκή παραγωγικότητα σε όλα τα παιχνίδια.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα