Αθλητισμός

Ο στατιστικός «καθρέφτης» της α1 κατηγορίας ΕΠΣΚ

Επιμέλεια Κώστας Ίντος

Επιμέλεια Κώστας Ίντος

Τα στατιστικά στοιχεία της 8ης αγωνιστικής ημέρας

Εμφανίστηκαν και τα τρία αποτελέσματα («άσσος», ισοπαλιά, «διπλό») όπως σε όλες τις αγωνιστικές ημέρες του πρωταθλήματος.
Σημειώθηκαν τρεις νίκες των γηπεδούχων, μία ισοπαλία και τρεις νίκες των φιλοξενουμένων.
«Βρήκαν διχτυα» 11 ομάδες, όπως την 3η και την 5η αγωνιστική ημέρα. Μία ομάδα σημείωσε έξι τέρματα, μία τέσσερα, μία τρία, μία δύο και επτά από ένα. Τρεις ομάδες παρουσίασαν «αφλογιστία».
Στους επτά αγώνες εμφανίσθηκαν έξι διαφορετικά αποτελέσματα (δύο φορές το 1-0). Συνολική παραγωγικότητα 22 τερμάτων (μέσος όρος 3,14 ανά αγώνα).

Οι γηπεδούχοι σημείωσαν επτά τέρματα και οι φιλοξενούμενοι 15.
Μοιρασμένες οι νίκες γηπεδούχων και φιλοξενουμένων γιά πρώτη φορά.
Υπεροχή τερμάτων γιά τους φιλοξενούμενους όπως την 6η αγωνιστική ημέρα.
Τρεις κόκκινες κάρτες, όπως την 2η αγωνιστική ημέρα.
Πέντε δοκάρια, όπως την 1η και την 6η αγωνιστική ημέρα. Τρία ήταν οριζόντια και τα δύο κάθετα.

Εύστοχα και τα τρία πέναλτυ που καταλογίσθηκαν, όπως την 3η αγωνιστική ημέρα.
Από τα 22 τέρματα τα 10 σημειώθηκαν με σουτ από μέσα από την περιοχή, τα έξι με κεφαλιές (επίδοση φετινής περιόδου) τα τρία σουτ απ’ έξ από την περιοχή, τα τρία με πέναλτυ (ισοφάριση της επίδοσης φετινής περιόδου της 3ης αγωνιστικής ημέρας).
Σημειώθηκαν 11 τέρματα στο α’ ημιχρόνιο και ισάριθμα στην επανάληψη.

Τα συνολικά στατιστικά
Στους 56 αγώνες των πρώτων οκτώ αγωνιστικών ημερών σημειώθηκαν 29 νίκες των γηπεδούχων, 12 ισοπαλίες και 15 νίκες των φιλοξενουμένων.
Συνολική παραγωγικότητα 165 τερμάτων (μέσος όρος 2,94 ανά αγώνα). Οι γηπεδούχοι σημείωσαν 96 τέρματα και οι φιλοξενούμενοι 69.

Εχουν αποβληθεί παίκτες και των δεκατεσσάρων ομάδων. Υποδείχθηκαν 28 κόκκινες κάρτες. Με τέσσερες αποβολές το Πολύκαστρο έχει τη σχετική πρωτιά. Πέντε ομάδες έχουν από μιάν αποβολή.
Σημειώθηκαν τριάντα δοκάρια, τα 14 οριζόντια και τα 16 κάθετα. Από τις 12 ομάδες, που έχουν «σημαδέψει» τα δοκάρια, πρώτη στη σχετική στατιστική κατηγορία είναι η Κρηστώνη με πέντε. Χωρίς δοκάρια το Βαφειοχώρι και το Πευκόδασος.
Δεκαπέντε τα κερδισμένα πέναλτυ από εννέα ομάδες (δέκα εύστοχα και πέντε άστοχα). Με τρία κερδισμένα πέναλτυ προπορεύεται το Χέρσο. Δεν έχουν κερδίσει πέναλτυ πέντε ομάδες.

Από τα 155 τέρματα τα 106 σημειώθηκαν με σουτ από μέσα από την περιοχή, τα 23 με σουτ απ’ έξω από την περιοχή, τα 26 με κεφαλιές και τα 10 με πέναλτυ.
Σημειώθηκαν 60 τέρματα στο α’ ημιχρόνιο και 96 στην επανάληψη.
Δύο ομάδες έχουν μόνο «τρίποντα» στις έδρες τους. Με 4Χ4 ο Κιλκισιακός και απαραβίαστη εστία (τέρματα 14-0) και με 3Χ3 ο Επτάλοφος.
Διατηρούν το αήττητο ο Επτάλοφος και το Παλαιό Αγιονέρι.
Χωρίς νίκη το Νέο Γυναικόκαστρο και το Βαφειοχώρι.
Διχως ισοπαλία το Πολύκαστρο.

Δεν έχει βαθμό εκτός έδρας το Νέο Γυναικόκαστρο.
Δεν υπάρχει ομάδα με «ισορροπία» αποτελεσμάτων.
Δύο ομάδες έχουν «ισορροπία» τερμάτων. Η Μεγάλη Βρυση (17-17) και η Αξιούπολη (11-11).
Κορυφαία επίθεση του Κιλκισιακού με 19 τέρματα.
Κορυφαία άμυνα του Παλαιού Αγιονερίου με 4 τέρματα.
Πιό αδύναμη επίθεση του Βαφειοχωρίου με 2 τέρματα

Πιό αδύναμη άμυνα του Βαφειοχωρίου με 25 τέρματα.
Δέκα ομάδες έχουν κατακτήσει «διπλό». Χωρίς νίκη εκτός έδρας η Κρηστώνη, ο Κιλκισιακός, το Νέο Γυναικόκαστρο και το Βαφειοχώρι.
Εννέα ομάδες έχουν σημειώσει και τα τρία αποτελέσματα (νίκη, ισοπαλία, ήττα).

Ο Κιλκισιακός έχει την μεγαλύτερη επιθετική «πολυφωνία» με δέκα διαφορετικούς «εκτελεστές».
Το Βαφειοχώρι έχει την μικρότερη επιθετική «πολυφωνία» με μόλις δύο «εκτελεστές».
Τρεις ομάδες «βρήκαν δίχτυα» και στους οκτώ αγώνες (Κρηστώνη, Κιλκισιακός, Αξιούπολη).

 

 

Οι «εκτελεστές» της α1 κατηγορίας

 

6 τέρματα: Σωκ.Παπαδόπουλος (Κιλκίς), Γ.Τακαβάκης (Αργ.)

5 τέρματα: Διονυσιάδης (Μ.Βρ.), Λαδάς (Αργ.)

4 τέρματα: Ν.Παπαδόπουλος (Μ.Βρ.), Μωυσίδης (Κιλκίς), Χατζηασλανίδης(Παικ.Γουμ.), Τιτόπουλος (Δοξ.Χερ.), Ρωμανίδης (Επτ.), Δ.Ευθυμιάδης (Επτ.), Γιλτίδης (Π. Αγιον.), Νικολαίδης (Π.Αγιον.), Α.Αλεξανδρίδης (Επτ.)

3 τέρματα: Λ.Δασκάλου (Πάικ.Γουμ), Αρδάλης (Εθν.Αξ.), Σκαρλάτος (Εθν.Αξ.), Μυλωνάς (Παικ.Γουμ.), Τσαμπτζίδης (Επτ), Σκαντζούρης (ΑΕΠ), Σερταρίδης (Αργ.), Κ.Πότκας (ΠΑΟΚ), Μαυρομάτης (Πευκ.), Σιτσανέλης (Πλ.)

2 τέρματα: Τοσουνίδης (Εθν.Αξ.), Αποστολίδης (Πλ.), Μωυσιάδης (Π.Αγιον.), Χ.Δημητριάδης (Ν.Γυν.), Β.Δασκάλου (ΠΑΟΚ), Κουρουγιαννίδης (Πλ.), Μ.Κουτσάγιας (Πλ.), Νικολαίδης (Κιλκ.), Π. Κωνσταντινίδης (Πλ.), Κυριακίδης (Δοξ. Χερ.), Μπατάρας (Μ. Βρ.), Σ.Σαμαράς (Παικ.Γουμ.), Κελεμένης (ΠΑΟΚ), Ακριτίδης (Δοξ. Χερ.), Γ.Ιωαννίδης (ΠΑΟΚ), Ζειμπεκέρης (ΑΕΠ), Γκελήνος (ΑΕΠ), Ιωαννίδης (ΑΕΠ)

Ακολουθούν 41 παίκτες με ένα τέρμα ο καθένας.

 

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]