Πολιτισμός

«Σταθερή αξία» τα χορευτικά των «Παιόνων» στα «Θεοτόκεια»

Γιά άλλη μία χρονιά τα χορευτικά συγκροτήματα του πολιτιστικού συλλόγου Γουμένισσας «Οι Παίονες» έδωσαν έντονο και εντυπωσιακό «παρών» στα «Θεοτόκεια», τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της Γουμένισσας, που φέτος συμπλήρωσε 44 έτη και 45 διοργανώσεις.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

«Εδώ και 44 χρόνια με πρωτοστάτη τον σύλλογο των «Παιόνων» η Γουμένισσα γιορτάζει αυτόν τον θεσμό των «Θεοτοκείων». Τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου παρουσίασαν την Κυριακή 11.8.19 χορούς από διάφορες περιοχές της Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χορούς από την περιοχή της Γουμένισσας από το συγκρότημα ενηλίκων που με τις τοπικές επιμελημένες φορεσιές, τις χορευτικές τους ικανότητες ενθουσίασαν το κοινό. Στη συνέχεια τα παιδικά συγκροτήματα παρουσίασαν χορούς από την Φλώρινα, την Καστοριά, την Πέλλα και την Γουμένισσα. Το κοινό ενθουσιασμένο από την προσπάθεια των μικρών χορευτών ενθάρρυνε με το χειροκρότημα του την συνέχιση τους στα «μονοπάτια» της παράδοσης.

Την σκυτάλη πήρε μετά τα παιδικά το σωματείο “Χορονός εγκύκλιος κίνηση” που παρουσίασε χορούς από τον Έβρο φιλοξενούμενοι από τον σύλλογο των «Παιόνων».

Μετά την παρουσίαση των χορών από την Θράκη στην σκηνή ανέβηκε το συγκρότημα των νέων και το τμήμα παραστάσεων του τοπικού συλλόγου, όπου απέδωσαν εξαιρετικά τους χορούς από την Πέλλα και τη Φλώρινα.

ζωντάνια των χορευτών σε συνδυασμό με τους ήχους των χάλκινων πνευστών του Τριαντάφυλλου Ασαρτζή και την ποικιλία των ενδυμασιών «απογείωσαν» τη βραδιά μαζί με τον κόσμο που είχε κατακλύσει την κεντρική πλατεία και τους γύρω δρόμους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Τσιαρόγας ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί η βραδιά, καθώς και το διοικητικό συμβούλιο που εργάσθηκε σκληρά αυτές τις μέρες και φυσικά τον κόσμο «που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του».
Την παρουσίαση της βραδιάς έκανε η αντιπρόεδρος του συλλόγου Δροσιά Γαλούπη, ενώ την επιμέλεια και διοργάνωση είχε η χοροδιδάσκαλος Ελένη Τζιμούλη».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]

Απεδείχθη, ότι… χρειάζονται

Συγκαταλέγεται στα θέματα, στα οποία η στήλη κατά καιρούς αναφέρεται με αρνητικό σχολιασμό, καθώς από τότε, που ανέκυψε, συνεχίζει να […]