Γενικά

Το «Staramaki» ξεκίνησε να διατίθεται πιλοτικά σε καφετέριες του Κιλκίς

Το «Staramaki», δηλαδή καλαμάκι από το βασικό στέλεχος του σιταριού διατίθεται από την Παρασκευή 27.12.19 στις καφετέριες του Κιλκίς και έτσι πλέον οι πελάτες γνωρίζουν το φυσικό αυτό προϊόν στην πόλη όπου γεννήθηκε η συγκεκριμένη ιδέα.

«Ξεκινήσαμε με τη διάθεση 4.000 τεμαχίων και καταφέραμε να καλύψουμε το 90% των καφετεριών της πόλης», επεσήμανε ο Στέφανος Καμπέρης, πρόεδρος της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης «Staramaki».

Σύμφωνα με τον κ. Καμπέρη, η ζήτηση είναι μεγάλη σε όλη την Ελλάδα και γίνονται προσπάθειες να αυξηθεί η παραγωγή του οικολογικού προϊόντος.

«Θα προσπαθήσουμε όσο γίνεται να καλύψουμε το μεγαλύτερο γεωγραφικό πλάτος της χώρας. Από το νέο έτος θα συνεχίσουμε σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα και άλλες πόλεις.

Οι συσκευασίες για την προώθηση του φυσικού προϊόντος είναι από καλάμι Δοϊράνης. Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες των καφετεριών προσφέρουν ποσότητες καφέ ως αντάλλαγμα.

Το πρώτο μέρος ενός καινοτόμου μοντέλου κυκλικής και ανταλλακτικής οικονομίας ολοκληρώθηκε.

Το δεύτερο ξεκινά με τη συλλογή και αξιοποίηση των υπολειμμάτων καφέ που εώς τώρα κατέληγαν στις χωματερές.

Μαζί με την ομάδα FoodTreasure μελετούμε τη μετατροπή τους σε Kafsimo σε συνεργασία με μια ιστορική εταιρία της Βορείου Ελλάδας».

Να σημειωθεί ότι παρελθόν θα πρέπει να θεωρούνται από το 2021 τα πλαστικά καλαμάκια, καθώς ανήκουν στην ομάδα των προϊόντων πλαστικού μιας χρήσης που βάσει πρόσφατης πολιτικής συμφωνίας της Ευρωβουλής και του συμβουλίου της ΕΕ θα τεθούν εκτός ευρωπαϊκής αγοράς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα