Αθλητισμός

Η «Speedcarservices» στις κορυφαίες της χώρας μηχανοκίνητου αθλητισμού

Μία ακόμη νίκη στο ενεργητικό της προσέθεσε η κιλκισιώτικη ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού «Speedcarservices», που αγωνίζεται σε αγώνες «dragster» («ντράξτερ») αυτοκινήτων στο σχετικό ελληνικό πρωτάθλημα και στην φετινή περίοδο.

Ρεπορτάζ Βαγγέλλης Αποστολίδης

Ρεπορτάζ Βαγγέλλης Αποστολίδης

Ένας αγώνας που διεξήχθη το σαββατοκύριακο 10 και 11.9.16 στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών με την συμμετοχή 40 πληρωμάτων απο πολλές περιοχές της χώρας και υπό το βλέμμα είκοσι υποστηρικτών της ομάδας που βρέθηκαν από την περιοχή της Παιονίας στην πρωτεύουσα του γειτονικού νομού.

Μία νίκη, η οποία, σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες επιτυχίες στο Τυμπάκι του Ηρακλείου Κρήτης το διήμερο 25 και 26.6.16 όπου κατετάγη και πάλι πρώτος και την δεύτερη θέση στην Κωπαϊδα Θήβας το διήμερο 28 και 29.5.16 την φέρνει στην πρώτη θέση της γενική κατάταξης και αδιαφιλονίκητο «φαβορί» γιά την κατάκτηση του φετινου πρωταθλήματος παρά το γεγονός ότι απομένουν ακόμη δύο αγώνες γιά να ολοκληρωθεί:

Το διήμερο 8 και 9.10.16 και το αντίστοιχο στις 19 και 20.11.16 στην πίστα της Κωπαϊδας στην Θήβα που συγκεντρώνει λόγω γειτνιάσεως με την Αττική τις περισσότερες συμμετοχές (80 με 90) και την υψηλότερη θέαση, καθώς στον τελευταίο αγώνα εκεί παρευρέθησαν πάνω από 8000 θεατές.

Αριθμοί τους οποίους προσέγγιζε μέχρι προτινος η πίστα του αεροδρομίου της Νέας Καβάλας στην περιοχή του δήμου Παιονίας, που συμπεριλαμβανόταν στο ετήσιο πρόγραμμα (καλεντάρι) του πρωταθλήματος και διεξάγονταν τέτοιου τύπου αγώνες αλλά δυστυχώς έπαυσαν να διεξάγονται όπως δήλωσε στον «Μαχητή» η ψυχή της ομάδας οδηγός μηχανικός Γεώργιος Γκίτσης υιός του πάλαι ποτέ προέδρου του Εθνικού Αξιούπολης Ιωάννη Γκίτση, ως γνωστόν στις εκτάσεις του αεροδρομίου λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών.

Οι πίστες τέτοιων αγώνων που ευρίσκονται δίπλα σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως της Νέας Καβάλας που ευρίσκεται πολύ κοντά στην Θεσσαλονίκη και έχουν την δυνατότητα να φιλοξενούν ταυτοχρόνως και αντίστοιχους αγώνες δικύκλων, προσελκύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο από πλευράς διαγωνιζομένων όσο και από πλευράς θεατών.

Στην κιλκισιώτικη ομάδα, που αποτελείται απο πέντε άτομα, συμμετέχουν πλην του κ. Γκίτση ο προγραμματιστής Νικόλαος Θεοδοσίου, ο υπεύθυνος «ρεκτιφιέ» Βασίλειος Κουρνούτης, ο υπεύθυνος μετάδοσης Ιωάννης Γκουλίτσιος και ο βοηθός μηχανικού Αριστείδης Γαϊτανάκης.

Μία ομάδα που βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις του ελληνικού πρωταθλήματος και που με βάση τους χρόνους της ευρίσκεται στην 33η θέση στο πανευρωπαϊκό επίπεδο όπως δήλωσε ο κ. Γκίτσης, εκφράζοντας την πεποίθηση να λάβει μέρος και η ελληνική ομάδα σε αγώνες του εξωτερικού την προσεχή περίοδο, και συγκεκριμένα σε αυτήν του Χοκενχάιμ της Γερμανίας.

«Πρόκειται γιά ένα χόμπυ», τόνισε «που απαιτεί σημαντικό οικονομικό κόστος το οποίο καθίσταται δυσκολότερο λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αλλά που παίρνει σάρκα και οστά καθώς λαμβάνει συμπαράσταση από αρκετές χορηγίες.

Η ομάδα μου θα συνεχίσει να τρέχει επιδιώκοντας νίκες που τονώνουν το ηθικό και δικαιώνουν τις προσπάθειες που καταβάλλει κάνοντας ταυτοχρόνως ακόμη γνωστότερο το όνομα του Κιλκίς, όπου αναγνωρίζεται».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Για την μπούκλα

Πρόσφατα είχα την τύχη, που αρχικά ήταν χαρά, να παρακολουθήσω την παράσταση «Μπούκλα 99» της Νεφέλης Μεγκ, στον πολύ όμορφο […]