Σ.Μαρκάδας: “Κάποιοι στον χώρο της εκπαίδευσης δεν επιθυμούν το δεύτερο ειδικό σχολείο

Εκπαίδευση /

Δήλωση “βόμβα” από πλευράς του διευθυντού της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σωτήρη Μαρκάδα στον “Μαχητή” λέγοντας ότι κάποιοι από τον χώρο της εκπαίδευσης δεν θέλουν να λειτουργήσει δεύτερο ειδικό σχολείο στην περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς.

Την εν λόγω πραγματικά σοκαριστική δήλωση, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει στην παρούσα φάση σε περαιτέρω λεπτομέρειες πραγματοποίησε ερωτηθείς σχετικώς, λίγο μετά την σημερινή του αυτοψία στο δημοτικό σχολείο της Τούμπας του δήμου Παιονίας, όπου ως γνωστόν εδώ και αρκετό διάστημα γίνονται οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να λειτουργήσει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εκεί το δεύτερο ειδικό σχολείο.

Από τη αυτοψία διαπιστώθηκε “ότι ο δήμος Παιονίας έχει πραγματοποιήσει όλες εκείνες τις ενέργειες για να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα, όπως από μέρους της και η διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία έχει διεκπεραιώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και προσλήψεις ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και αυτές του ψυχολόγου και κοινωνιολόγου”.

Νωρίτερα ο κ. Μαρκάδας είχε συνάντηση στο δημοτικό μέγαρο του Πολυκάστρου με τον δήμαρχο Παιονίας Κωνσταντίνο Σιωνίδη, από τον οποίο ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών, όπως άλλωστε διαπιστώθηκε στην συνέχεια και από τον ίδιο και την βεβαιότητα του ότι αυτές θα ολοκληρωθούν εγκαίρως ώστε ότι το ειδικό σχολειό της Παιονίας να λειτουργήσει μαζί με όλα τα υπόλοιπα στην επερχόμενη σχολική χρονιά.

Περισσότερα

Κατασκευή 4ου νηπιαγωγείου, το πρόβλημα σχολικής στέγης στο Πολύκαστρο και τα κενά στο Ειδικό Σχολείο Τούμπας

Η επικείμενη κατασκευή 4ου νηπιαγωγείου στο Πολύκαστρο, σίγουρα αποτελεί ένα έργο αναγκαίο για την περιοχή. Κυβέρνηση και τοπική διοίκηση του […]

Δείτε ακόμα

Διήμερη επίσκεψη στο Κιλκίς του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστου Παπαστεργίου

Διήμερη επίσκεψη στο δήμο Κιλκίς θα πραγματοποιήσει, αύριο Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο στελεχών της περιφερειακής παράταξης, […]