Αθλητισμός

Την σωματική διάπλαση πρόσθεσε στα αθλήματά του ο Άθλος Κιλκίς

Διενεργήθηκαν την Κυριακή 28.2.16 οι τελικές γραπτές εξετάσεις της τρίτης σχόλης προπονητών σωματικής διάπλασης από την ελληνική ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης (Ε.Ο.Σ.Δ.).

Η ομοσπονδία ΕΟΣΔ είναι η μοναδική αναγνωρισμένη ομοσπονδία που προωθεί το άθλημα της σωματικής διάπλασης στην Ελλάδα άλλα και των σπορ «κρός φιτ» και και «φίτνες» σε εθνικό επίπεδο και όχι μέσω εταιρικής ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η ΕΟΣΔ διοργάνωσε το προηγούμενο διάστημα την τρίτη σχολή προπονητών αναγνωρισμένη από το κράτος διαρκείας διακοσίων ωρών. Στην σχολή οι φοιτητές διδάχτηκαν θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα ανατομίας αθλητικού μάρκετινγκ, μάνατζμεντ, αθλητιατρικής, πρώτων βοηθειών, συνήθεις τραυματισμοί, προπονητική, διατροφή, εργοφυσιολογια και μια σειρά άλλων μαθημάτων κανονισμών του αθλημάτων της σωματικής διάπλασης. Στην σχολή αυτή συμμετέσχε και ο προπονητής τους Αθλου Κιλκίς Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης με σκοπό την προώθηση του αθλήματος και στο νομό Κιλκίς.

Μετά το περάς των τελικών εξετάσεων της σχόλης προπονητών ο κ. Πουντζουκίδης δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος από το επίπεδο των πληροφοριών που δόθηκαν με τα μαθήματα. Αλλωστε ο προπονητής πρέπει συνεχεία να αισθάνεται μαθητής ώστε να καταφέρνει πάντα να δίνει τις σωστές βάζεις στους αθλητές του χωρίς να χάνει τις εξελίξεις των καιρών στα αθλήματα που προωθεί. Είναι μια νέα προσπάθεια που ξεκινήσαμε για να αναδείξουμε το όμορφο αυτό άθλημα της σωματικής διάπλασης και «κρός φιτ» στον νομό Κιλκίς υπό το πρίσμα του επισήμου σωματειακού αθλητισμού μέσα από την πλέον αναγνωρισμένη ομοσπονδία σωματικής διάπλασης. Ενός αθλήματος που έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα .Εύχομαι ο φίλαθλος κόσμος του Κιλκίς να ανταποκριθεί».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Προτάσεις του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Στ. Μάλγαρη γιά στάσιμα έργα αρμοδιότητας ΠΚΜ

Σειρά προτάσεων για στάσιμα έργα αρμοδιότητας της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας διατυπώνει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Στέφανος Μάλγαρης, ασκώντας συθγχρόνως κριτική […]

Δεν έμεινε… στα λόγια!

Το ότι η κατάσταση σε ό, τι αφορά στο θέμα των αδεσπότων ζώων έχει παρουσιάσει εδώ και κάποιο διάστημα θεαματική […]