Γενικά

«Ναι στην επαναφορά της λαϊκής Αξιούπολης, αλλά με νόμιμες προϋποθέσεις»

«Ναι στην επαναφορά της λαϊκής αγοράς Αξιούπολης στην αρχική θέση της, αλλά με νόμιμες προϋποθέσεις», είναι η θέση του σωματείου λαϊκών αγορών νομού Κιλκίς στο θέμα, που ανέκυψε με την εν λόγω λαϊκή αγορά.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Οι λαϊκές αγορές λειτουργούν αυτόνομα από οποιαδήποτε άλλη εμπορική δραστηριότητα και έχουν σκοπό να εξυπηρετούν την τοπική κοινωνία προσφέροντας πληθώρα προϊόντων και τιμών.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να εξασφαλίζουμε τα συμφέροντα των μελών μας, και σύμφωνα πάντα με το νόμο. Κατ’ αρχάς όσο αφορά, στην επαναφορά της λαϊκής αγοράς της Αξιούπολης δεν έχουμε καμμία αντίρρηση αλλά προκύπτουν κάποια θέματα καθώς μετά την αποπεράτωση (του όμορφου έργου!) έχει αλλάξει όλο το τοπίο, σε καμμία περίπτωση δεν είναι ο ίδιος δρόμος και οι ίδιες πλατείες. Δεν έχει γίνει καμία μελέτη στο έργο για να μπορεί να επανέλθει η λαϊκή αγορά ομαλά όπως πριν, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να μένουν εκτός λαϊκής.

Γι’ αυτό λοιπόν εμείς λέμε ΝΑΙ στην επαναφορά της λαϊκής αγοράς, αλλά με ΝΟΜΙΜΕΣ προϋποθέσεις:

Καινούργια οριοθέτηση της λαϊκής με προσθήκη της οδού Αριστοτέλους (με απόφαση δημοτικού συμβουλίου) και διαγράμμιση όλης της λαϊκής από την αρχή, ώστε να γίνει σωστή και αξιοπρεπής η μετακίνηση όλων των συναδέλφων και όχι με σπασμωδικές κινήσεις.

Γι’ αυτό λέμε ΟΧΙ βιασύνες αλλά σωστή και οργανωμένη δουλειά, σύμφωνα πάντα με το νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας των λαϊκών αγορών του δήμου Παιονίας, ώστε να λειτουργήσει ομαλά η λαϊκή αγορά προς όφελος και της τοπικής κοινωνίας.

Ο νόμος για τις λαϊκές αγορές είναι ο 4497/17 και σε κάθε περίπτωση μπορείτε να ενημερωθείτε. Σε περίπτωση που δημιουργούνται θέματα, τα οποία μας αφορούν είμαστε πάντα στην διάθεση των αρμοδίων».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]