Αθλητισμός

«Σκληρό καρύδι» στην έδρα του ο Εύαθλος/Μακεδόνες Πολυκάστρου

Ο «δρόμος» της εδραίωσης της καλαθοσφαιρικής ομάδας του Ευάθλου/Μακεδόνων Πολυκάστρου στην γ’ εθνική κατηγορία περνά …από το Πολύκαστρο.
Και τούτο, διότι «κτίζοντας» μιάν ομάδα-«σκληρό καρύδι» στην έδρα της και δημιουργώντας την ανάλογη φήμη πολλαπλασιάζει την βαθμολογική συγκομιδή του, ενώ σφυρηλατεί σιγά-σιγά την ψυχολογία εκείνη, που θα του επιτρέπει να «δρέπει» βαθμούς και μακριά από το Πολύκαστρο, ώστε να φτάσει αυτή η συγκομιδή πριν την λήξη της περιόδου στα επίπεδα, που εξασφαλίζουν την παραμονή.

Την εντός έδρας δύναμή του ο Εύαθλος/Μακεδόνες την έδειξε και στον αγώνα με τον Αριστοτέλη Φλωρίνης τον οποίοκαι κατενίκησε με 85-59, κυριαρχώντας κάτω από τα δύο καλάθια, παίζοντας έξοχη άμυνα και παρουσιάζοντας πολλές τελικές επιλογές στις επιθετικές προσπάθειές του.

Και δεν ήταν μόνον η επικράτησή του σε όλα …τα στατιστικά στοιχεία που τον οδήγησε στον θρίαμβο, αλλά η αγωνιστικότητα, η αυτοσυγκέντρωση και η ψυχραιμία των παικτών του σε όλη την διάρκεια του αγώνα.
Είναι χαρακτηριστικό το ότι οι Πολυκαστρινοί δεν «έπεσαν» ούτε στην «παγίδα» των φιλοξενουμένων, που με εριστική συμπεριφορά προσπάθησαν να τους εκνευρίσουν, αλλα και να προκαλέσουν την κερκίδα, με ευσεβή πόθο τυχόν καταστάσεις από εκείνες, που προσφέρουν νίκες …«στα χαρτιά».

Από την στιγμή που απέτυχαν, όταν η εις βάρος τους διαφορά κυμάνθηκε μεταξύ 10-15 πόντων, ήταν επόμενο στην συνέχεια να γίνουν έρμαιο των διαθέσεων των Πολυκαστρινών, που από ένα σημείο και μετά προσέδωσαν στον αγώνα χαρακτήρα «δυνατής» προπόνησης, με την συμμετοχή όλων των παικτών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα