Πολιτική

Αδέσποτα και έλεγχοι καταστημάτων κυριάρχησαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς

Του Σωτήρη Κασιμμάτη

Του Σωτήρη Κασιμάτη

Mε εντάσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 15.2.16. Η αρχή έγινε με τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Ζώτο, ο οποίος έθιξε το ζήτημα της κακής, σύμφωνα με αυτόν, κατάστασης των εγκαταστάσεων του γυμνασίου και λυκείου Καμπάνη.

Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίσθηκε από την διένεξη μεταξύ του δημάρχου Δημήτρη Σισμανίδη και του κ. Ζώτου με επακόλουθο η συνεδρίαση να διακοπεί γιά δέκα λεπτά.

Κατόπιν η κατάσταση εξομαλύνθηκε και η συνεδρίαση ακολούθησε την κανονική ροή της.

Ένα από τα κύρια θέματα τέθηκε από τον Λάζαρο Παζαρτζικλή όσον αφορά στις αγέλες σκυλιών οι οποίες προκαλούν τρόπο σε παιδιά και ηλικιωμένους. Ο ίδιος τόνισε ότι ο δήμος οφείλει με δικά του χρήματα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό .

Στο θέμα αυτό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ανάπτυξης Πρόδρομος Πεντζερετζής συμπλήρωσε ότι πολλοί δήμοι άλλων νομών έχουν αναστείλει την εφαρμογή προγραμμάτων σχετικών με τα αδέσποτα με αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού τους στο Κιλκίς. Ο δήμος θα συνεχίσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, του οποίου το κόστος ανέρχεται σε 80.000 ευρώ.

Στην συνέχεια, ο Αθανάσιος Καραγκιόζης ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο παράταση των ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ώστε οι καταστηματάρχες να μπορέσουν να προετοιμάσουν τα απαιτούμενα έγγραφα και να διευθετήσουν τις όποιες εκκρεμότητες.

Επ’ αυτού ο Γιάννης Φαχουρίδης αναγνώρισε ότι διενεργούνται ιδιαιτέρως συχνοί έλεγχοι σε καταστήματα του Κιλκίς και υπάρχει “εμμονή” της αστυνόμευσης κυρίως για το κάπνισμα και όχι για όλα τα άλλα ζητήματα. «Ο δήμος οφείλει να παρέμβει , να προστατεύσει τα μαγαζιά και να γίνει αρωγός», δήλωσε ο ίδιος.

Επί του θέματος ο κ. Πεντζερετζής διευκρίνισε ότι ο δήμος δεν είναι ελεγκτικός μηχανισμός και ότι θα στηρίξει τα καταστήματα.

Παίρνοντας τον λόγο ο Δημήτρης Τσαντάκης ανέφερε, ότι οι έλεγχοι της πολεοδομίας οφείλονται σε καταγγελίες και συγκεκριμένα για 32 καταστήματα .

Για το ζήτημα αυτό μίλησε και ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης σημειώνοντας ότι, όπου εφαρμόζεται ακραία ο νόμος υπάρχει αδικία. «Ως δημοτική αρχή μπορούμε να θεσπίσουμε ένα κανονισμό για τα θέματα αυτά σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες», δήλωσε.

«Οι αστυνομικοί είναι όμως υποχρεωμένοι να κάνουν την δουλεία τους διότι υπάρχουν καταγγελίες» πρόσθεσε.

Τέλος, βρέθηκαν έξι ακόμη σπίτια για την δωρεάν στέγαση και σίτιση δράση της οποίας συντονιστής είναι ο κ. Τσαντάκης.

Περισσότερα

Β.Ρόκος: «Με τους πολίτες και όχι με τους πολιτικούς στην πορεία διαμαρτυρίας για τον δρόμο καρμανιόλα του Κιλκίς»

Στην πορεία διαμαρτυρίας πολιτών για τον φονικό οδικό άξονα στο Κιλκίς, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1.10.23, συμμετείχε ο ανεξάρτητος […]

Δείτε ακόμα

Γιά… άλλο σκοπό!

Τα στελέχη πολιτικών γραφείων αιρετών, νυν και πρώην, επιλέγονται και προορίζονται να διεκπεραιώνουν κυρίως ενημερωτικής φύσεως θέματα των γραφείων και […]