Πολιτική

ΚΑΘΟΔΟΣ ΣΙΣΜΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΚΙΣ


Την υποψηφιότητά του γιά την δημαρχία Κιλκίς γνωστοποίησε ο πρώην δήμαρχος Πικρολίμνης και πρώην πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε το Σάββατο 8.3.14.
Αναφερόμενος στους λόγους της απόφασής του ο κ. Σισμανίδης τόνισε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«…Επιστρέφω στο σπίτι μου, μετά από ένα διάλειμμα τεσσάρων χρόνων, διότι η Αυτοδιοίκηση είναι ένα δημιουργικό πεδίο δράσης και ένας τρόπος συμμετοχικής έκφρασης, που υπηρέτησα με πάθος, με πολλή αγάπη και μεράκι και κατέθεσα όλες τις δυνάμεις μου για τον τόπο και τους συμπολίτες μου.
Λέω «επιστρέφω στο σπίτι μου», διότι έτσι νιώθω την αυτοδιοίκηση. Έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κεφάλαιο της ζωής μου, καθώς αφιέρωσα τη ζωή μου ως δήμαρχος – και τούτο δεν έχει το παραμικρό ψήγμα υπερβολής – στον δήμο Πικρολίμνης επί τρεις συνεχείς τετραετίες και ως πρόεδρος στην Τοπική Ένωση δήμων και κοινοτήτων Κιλκίς κατά την περίοδο 2002 – 2010.
Η απόφασή μου να κατέλθω στον δήμο του Κιλκίς δεν ήταν καθόλου εύκολη. «Ωρίμασε» μετά από βασανιστική σκέψη και μετά από στάθμιση όλων των παραμέτρων και δεδομένων που έχουν προκύψει στο «καλλικρατικό» στερέωμα.


«Να ενώσω»

Η απόφασή μου είναι οριστική και αμετάκλητη.
Αναλαμβάνω ένα βαρύ φορτίο: Να ενώσω και να απελευθερώσω όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας μας, να συνθέσω απόψεις και ιδέες με κινητήριο μοχλό την τοπική ανάπτυξη, και με την βοήθεια των πολιτών και άξιων και καταξιωμένων στην κοινωνία στελεχών να συγκροτήσουμε ένα ψηφοδέλτιο που θα αποτελεί τη μοναδική και την καλύτερη επιλογή για τον δήμο του Κιλκίς.
Μοναδική δύναμη και καταφυγή μου είναι ο δημότης. Εκτιμώ την κρίση του, πιστεύω στις δυνατότητές του και τον θέλω μαζί μου για να συνδιαμορφώσουμε και να υλοποιήσουμε μια νέα πρόταση στον δήμο Κιλκίς, χωρίς βεβαίως να παραγνωρίζω το παραγωγικό έργο της απερχόμενης δημοτικής διοίκησης την οποία σέβομαι και τιμώ. Όπως σέβομαι και τιμώ το έργο και των προηγούμενων δημοτικών αρχών.
Η υποψηφιότητά μου στον δήμο της πρωτεύουσας είναι υποψηφιότητα ενωτική, στιβαρή και με αμιγώς αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά. Το όραμά μου είναι μία όμορφη πόλη, με ζωντανά χωριά, ένας σύγχρονος δήμος που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των συμπολιτών μου.
Αναλαμβάνω μια μεγάλη ευθύνη: Να δώσω στον τόπο μου σιγουριά και προοπτική, να δώσω στους συμπολίτες μου δύναμη και ελπίδα. Συναισθανόμενος το βάρος αυτής της ευθύνης, δηλώνω ότι θα πράξω το χρέος μου απέναντι στον τόπο και στους συμπολίτες μου. Και όσοι με γνωρίζουν καλά, ξέρουν ότι θα συνεργαζόμουν και με το χειρότερο αντίπαλό μου για να πετύχω την άνοδο του τόπου μου.

«Λίγα λόγια, πολύ έργο»
Με σοβαρότητα, συνέπεια, αποτελεσματικότητα, λίγα λόγια και πολύ έργο.
Τόσο εγώ προσωπικώς, όσο και οι εκλεκτοί υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στη Δημοτική μου παράταξη, είμαστε για τα δύσκολα, και το έχουμε αποδείξει στην πορεία της ζωής μας.
Ξεκινάμε την «μάχη» για τον δήμο Κιλκίς, με αισιοδοξία, με ενθουσιασμό, με δυναμικότητα.
Εύχομαι καλή τύχη στους συνυποψηφίους μου, καλό, έντιμο και καθαρό αγώνα κατά την προεκλογική περίοδο.
Και να μην ξεχνάμε ποτέ όλοι μας ότι είμαστε υπηρέτες των πολιτών και δουλεύουμε για την πρόοδο του τόπου μας.
Και όπως είπε ο Αγάθων «Τον άρχοντα τριών δει μεμνήσθαι: Πρώτον μεν ανθρώπων άρχει, δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει, τρίτον ότι ουκ αεί άρχει».

Περισσότερα

Δεξίωση του επανεκλεγέντος δημάρχου Κ.Σιωνίδη προς τους υποψηφίους της παράταξης «Παιονία της Προόδου»

Ευχαριστήρια δεξίωση παρέθεσε ο επανεκλεγής δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης προς τους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ» την Τρίτη […]

Δείτε ακόμα