Πολιτική

«Άλλοι είναι υπηρέτες αφεντάδων, εμείς είμαστε υπηρέτες του δημότη»

«Σκληρή» απάντηση έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης σε σειρά δηλώσεων του συνυποψηφίου του στις αυριανές επαναληπτικές εκλογές Παύλου Τονικίδη κατά το τρέχον μετά τον πρώτο γύρο διάστημα.
Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ. Σισμανίδης αναφέρει τα εξής:
« Η ήττα, την οποία υπέστη ο επικεφαλής του αντίπαλου δημοτικού συνδυασμού
‘’Δήμος ΑΞΙΩΝ’’ την Κυριακή 18 Μαϊου στον πρώτο εκλογικό γύρο, έχει φέρει σε απελπιστικό αδιέξοδο τον ίδιο αλλά και ελάχιστα από τα εναπομείναντα σ’ αυτόν πιστά στελέχη του.
Περικυκλωμένος από σοβαρά προβλήματα πια, με το όνειρο του δήμου να εξελίσσεται σε τραγικό εφιάλτη, ο κ. Παύλος Τονικίδης αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο. Οι «μάσκες έπεσαν» με θόρυβο αυτή την εβδομάδα και αποκάλυψαν μια άσχημη εικόνα για το ποιόν του υποψηφίου. Με θλίψη βλέπει κανείς έναν άνθρωπο σε πραγματικό παραλήρημα. Εκνευρισμένο, κουρασμένο και με ανύπαρκτα αποθέματα ψυχραιμίας.
Έναν υποψήφιο σε πανικό που προκαλεί, που ψεύδεται, που διαστρέφει την αλήθεια. Το χειρότερο, όμως, από όλα είναι ότι προσπαθεί να διχάσει τους δημότες και να γεμίσει με πληγές την τοπική μας κοινωνία, με το να υβρίζει, να πολώνει και να δηλητηριάζει το προεκλογικό κλίμα. Με απαράδεκτες αναφορές σε ντόπιους και ξένους, με βαρείς χαρακτηρισμούς συγγενικών προσώπων και υποψηφίων του εναντίον του επικεφαλής της «Ανόδου-Επτάπολις», με τερατώδη και συκοφαντικά ψεύδη.
Σε κάθε ευκαιρία αυτοπροσδιορίζεται ως «δημοκρατικός», διαμορφώνει όμως μία ‘’δημοκρατία υπό πίεση’’ μη σεβόμενος την άποψη του συνυποψηφίου του. Η μη συμμετοχή του κ. Δημήτρη Σισμανίδη σε δημόσια αντιπαράθεση – εμείς παραδοσιακώς προτιμάμε τους ελληνικούς όρους και όχι τους αγγλικούς του κ. Τονικίδη – προκάλεσε τη λυσσαλέα αντίδραση του τελευταίου.
Ενοχλήθηκε προφανώς από την ολοσέλιδη καταχώριση με τις διαφορές μας και άρον – άρον επιχείρησε, άτσαλα είναι αλήθεια, να αντιγράψει τη βασική μας ιδέα με την διαμόρφωση μιας δικής του φλύαρης δισέλιδης καταχώρισης. Το γεγονός ότι κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το περιεχόμενό της που βρίθει ανακριβειών, κακόπιστων και ειρωνικών σχολίων, ανάγκασε τον κ. Τονικίδη να εκδώσει δεύτερη ανακοίνωση και μετά ένα ακόμη διάγγελμα μίσους και μισαλλοδοξίας μήπως επί τέλους ακουστεί.
Επί της ουσίας:
– Ο κ. Τονικίδης σιωπά ένοχα. Δεν αναφέρει ούτε μια λέξη για την πρωτοπόρα πράγματι ενέργειά του να θεσμοποιήσει μισθό για τον εαυτό του ως πρόεδρος του επιμελητηρίου Κιλκίς. Κατεγράφη στην ιστορία του Επιμελητηρίου Κιλκίς ως ο πρώτος πληρωμένος πρόεδρός του και ίσως αυτός να μείνει και ο μοναδικός του άθλος στον επιμελητηριακό θεσμό που υπηρέτησε με το αζημίωτο βεβαίως!
– Ο κ. Τονικίδης σιωπά ένοχα στην πρόσκληση να παραιτηθεί από το αξίωμα του προέδρου του ΕΒΕ Κιλκίς. Δεν εγκαταλείπει όμως την προεδρική καρέκλα γιατί αφ’ μεν ενός γνωρίζει ότι δεν έχει τύχη στα αυτοδιοικητικά και αφ’ ετέρου δε διότι δε ρισκάρει να χάσει το αστραφτερό και καλοπληρωμένο αξίωμα του προέδρου. Ο κ. Σισμανίδης τόλμησε και παραιτήθηκε από την ΕΛ.Α.Σ ενώ τον περίμενε μια λαμπρή σταδιοδρομία για να ασχοληθεί επισταμένως με τον δήμο Πικρολίμνης. Οι συγκρίσεις είναι μοιραίες για την άλλη πλευρά. Και φρόνιμο θα ήταν να πάψει ο λαϊκισμός για τους μισθούς αφού τούτο προέβλεπε το νομοθετικό πλαίσιο στο παρελθόν. Ο κ. Σισμανίδης δεν αποδέχθηκε και κατήργησε την αμοιβή του προέδρου ενόσω ήταν πρόεδρος του κορυφαίου οργάνου της τοπικής αυτοδιοίκησης στο νομό Κιλκίς. Και εκείνη την περίοδο η Ελλάδα δε βρισκόταν στην οικονομική κρίση, ούτε υπήρχε ανέχεια. Τώρα υπάρχει εξαθλίωση, φτώχεια πραγματική αλλά που να φανεί από τις χολυγουντιανές εξέδρες και τις γιγαντοοθόνες όπου μιλά – τι ειρωνεία αλήθεια – για φτώχεια και εγκατάλειψη ο κ. Τονικίδης! Και υπόσχεται στους εργαζομένους των κοινωνικών δομών στον δήμο Κιλκίς ότι δε καθυστερήσει ούτε ένα μήνα το μισθό τους. Ανέδοξες
υποσχέσεις, φιλολαϊκές και δημαγωγικές. Στην προσωπική του επιχειρηματική δραστηριότητα πόσο συνεπής ήταν άραγε στην καταβολή των αμοιβών προς τους εργαζομένους του; Η ασχετοσύνη ενός ανθρώπου που θέλει σοβαρά να ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση είναι ασυγχώρητη. Ο κ. Σισμανίδης μετά από την δωδεκαετή
επιτυχημένη του θητεία στον δήμο Πικρολίμνης άφησε απόθεμα ύψους 275.000ευρώ στο νέο «καλλικρατικό»δήμο Κιλκίς. Η επίτροπος είναι σε θέση να το διαβεβαιώσει. Όμως είναι πιο εύκολο να κατηγορείς κάποιον άδικα εν γνώσει σου με σκοπό να τον μειώσεις παρά να κάνεις μια επίσκεψη στην
Επίτροπο για να διαπιστώσεις του λόγου το αληθές. Και ο κ. Τονικίδης προτιμά να διασύρει τους άλλους παρά να αποκαλύπτει μια αλήθεια που δεν τον συμφέρει. Πρωτοφανές «ήθος» (!) με άλλες πολύ…. προχωρημένες «αξίες»!
Το είπαμε ευθύς εξαρχής. Διαφέρουμε σε πολλά, στις αντιλήψεις, στην νοοτροπία και στην πρακτική μας.
Εμείς κινούμαστε στο φως, ζητούμε περισσότερο φως, επιδιώκουμε και θα δημιουργήσουμε μια πιό δυνατήσχέση εμπιστοσύνης δήμου και δημότη που θα στηρίζεται στην χρηστή διοίκηση, στη διαφάνεια, στην ισοτιμία , σε έργο παραγωγικό και χειροπιαστό στον δήμο Κιλκίς.
Είμαστε δίπλα στον δημότη, τον δημότη υπηρετούμε και κανέναν άλλο.
Γιατί άλλοι είναι υπηρέτες πολλών αφεντάδων. Εξυπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα μοιράζοντας αφειδώς υποσχέσεις, που δε μπορούν να δικαιολογήσουν. Αγκαλιάζουν υποκριτικώς τον δημότη αλλά το μόνο που
σκέφτονται είναι πως θα τον αφήσουν στο περιθώριο, διότι θεωρούν εαυτόν ‘’Πορφυρογέννητο’’. Άλλωστε ο δήμος είναι γι’ αυτούς ακόμη μια πιθανή επιβεβαίωση της ματαιοδοξίας τους και τίποτε άλλο.
Διαφέρουμε σε πολλά. Τα δικά μας εφόδια στην αυτοδιοικητική «μάχη» είναι η αλήθεια, όσο σκληρή κι αν είναι, η γνώση, η πείρα, η ευπρέπεια, η καθαρότητα των ιδεών και αντιλήψεών μας.
Παλεύουμε με τα κατάλοιπα των «ΑΞΙΩΝ» την συκοφαντία, το ψέμμα, την παραπληροφόρηση, την υπερβολή και συνεχίζουμε τον αγώνα μας με νικηφόρα προοπτική διότι έχουμε ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα: Την αγάπη και την εμπιστοσύνη των δημοτών μας.
Αυτό είναι το δικό μας διάγγελμα. Πάμε όλοι μαζί για την τελική μεγάλη νίκη.
Για μια πραγματική άνοδο των δημοτών και του τόπου μας».

Περισσότερα

Δεξίωση του επανεκλεγέντος δημάρχου Κ.Σιωνίδη προς τους υποψηφίους της παράταξης «Παιονία της Προόδου»

Ευχαριστήρια δεξίωση παρέθεσε ο επανεκλεγής δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης προς τους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ» την Τρίτη […]

Δείτε ακόμα