Πολιτική

Παραιτήθηκαν πέντε μέλη της Ν.Ε. ενώ δεν συμμετέχει στις εκλογές η Ε.Αγαθοπούλου

Τις δυσκολίες και το διασπαστικό κλίμα, που αντιμετωπίζει ευρύτερα το μέχρι προ τινος κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξαν και σε τοπικό επίπεδο τα όσα διαδραματίσθηκαν κατά την συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής το βράδυ της Δευτέρας 31.8.15 στις εγκαταστάσεις του εργατοϋπαλληλικού κέντρου του Κιλκίς.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης η πρώην βουλευτής Κιλκίς του κόμματος αλλά και υποψήφια στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου κατέστησε σαφές και εγγράφως, ότι δεν μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφια στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου που διενεργούνται με «λίστα», καθώς με βάση τις σχετικές αποφάσεις, παραμένουν στις θέσεις των και δεν πολιτεύονται οι πρόεδροι φορέων, όπως η ίδια που προεδρεύει στο Κέντρο Θεμάτων Ισότητας (ΚΕΘΙ), όπως και οι γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών.

Πέραν τούτου, στην εν λόγω συνεδρίαση είχαμε και την υποβολή παραίτησης πέντε εκ των μονίμων μελών της νομαρχιακής επιτροπής και ενός εκ των αναπληρωματικών, των Παναγιώτη Τσομπανίδη, Ιωάννη Λιαρετίδη, Χρήστου Μπίμπαση, Αναστασίας Πάγκου και Παναγιώτη Χρονόπουλου (προγενέστερα) και του Αναστασίου Κουλίνα αντιστοίχως, με την αναπλήρωση των τεσσάρων εκ των πέντε να προκύπτει από τις θέσεις των αναπληρωτών, αφήνοντας μία κενή θέση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παραλλήλως συζητήθηκαν και τα όσα αποφασίσθηκαν στην πρόσφατη συνδιάσκεψη των νομαρχικών επιτροπών, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]