Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ:«Η απάντηση στους εκβιαστές της χώρας είναι ένα ηχηρό ΟΧΙ»

Να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα εναντίωσης στις απαιτήσεις και πιέσεις των δανειστών καλεί τον λαό, εν όψει του δημοψηφίσματος της προσεχούς Κυριακής η πολιτική γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας σχετική ανακοίνωση κοινοποίησε η νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Από τις 25 Γενάρη και μετά η κυβέρνηση έδωσε μια πρωτοφανή «μάχη» για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας και του λαού. Απέναντι σε πιέσεις και εκβιασμούς, η κυβέρνηση προσπάθησε να εφαρμόσει τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας. Οι δανειστές, όμως, αντιπαρέβαλαν τελεσίγραφα, που δεν είχαν καμμία σχέση ούτε με την εντολή του ελληνικού λαού, αλλά ούτε και με την Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Αυτήν την «μάχη» η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός δεν την έδωσαν, για να χαθεί. Την έδωσαν, για να την κερδίσουν. Η επιλογή της διαδικασίας του δημοψηφίσματος είναι επιλογή υπεράσπισης της δημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι η επιλογή, που καλεί τον λαό να πάρει θέση απέναντι στις εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών.

Καλούμε τους εργαζόμενους, την νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους, να απορρίψουν τα τελεσίγραφα των δανειστών. Καλούμε τον ελληνικό λαό να πει ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στον αυταρχισμό της λιτότητας. «ΟΧΙ» στην καταστροφή της χώρας και των ανθρώπων της. Ο αγώνας, που δίνουμε, δεν είναι μόνο για εμάς, αλλά είναι ένας αγώνας για την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα δίνει μήνυμα δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας, μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]