Πολιτική

Κώστας Σιωνίδης: «Αναποτελεσματικοί οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής Παιονίας στο Προσφυγικό»

Σφοδρή επίθεση κατά της δημοτικής αρχής Παιονίας εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ασκώντας της δριμεία κριτική αναφορικά με τους χειρισμούς της στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό.

Σε έγγραφη δήλωσή του ο κ. Σιωνίδης αναφέρει τα εξής:

«Την περίοδο των αρνητικών διαπιστώσεων και της επίρριψης ευθυνών από πλευράς της δημοτικής αρχής στους «πάντες πλην ημών» βιώνει γιά μιάν ακομη φορά ο δήμος μας με «φόντο» τα όσα διαδραματίσθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στο θέμα του Μεταναστευτικού Ζητήματος.

Δύο χρόνια σκληρής δοκιμασίας γιά τον δήμο μας και της υπηρεσίες του, αλλά και γιά τους κατοικους του, καθώς εκτός από τα οφέλη σε οικονομικό και εργασιακό επίπεδο, που προέκυψαν λόγω της παρουσίας χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα εδάφη του, υποχρεώθηκε χωρίς να ερωτηθεί και χωρίς να ενημερώνεται επαρκώς να έλθει αντιμέτωπος με την επίλυση θεμάτων δυσανάλογων των δυνατοτήτων του.

Δυστυχώς, γιά τον δήμο μας και τους δημότες του, οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής και του δημάρχου στο μείζον αυτό θέμα, όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις, αποδείχθηκαν εντελώς αναποτελεσματικές γιά τα συμφέροντα του δήμου, των κατοίκων και της τοπικής κοινωνίας, που όπως όλοι έχουν αναγνωρίσει παρέδωσαν συγκλονιστικά μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης όλη αυτή την περίοδο.

Χειρισμοί, που εξαντλήθηκαν σε επίπεδο συναντήσεων χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα με κυβερνητικούς παράγοντες, συνεντεύξεις και «φώτα» της δημοσιότητας, που όταν «έσβησαν» έδειξαν την «γύμνια» της δημοτικής αρχής να οργανώσει και να διεκδικήσει συντονισμένα, μεθοδικά και οργανωμένα αυτά που δικαιούται σε μία σειρά από τομείς, όπως γιά παράδειγμα της ύδρευσης, της αξιοποίησης των τοπικών επιχειρήσεων γιά την εξυπηρέτηση του καταυλισμού της Νέας Καβάλας, της καταβολής αποζημιώσεων σε πληγέντες παραγωγούς και άλλων πολλών.

Εμείς ως υπεύθυνη δημοτική παράταξη εγκαίρως από τον Οκτώβριο του 2016 είχαμε δημοσιοποιήσει τις ανησυχίες μας και τις απόψεις μας σε σχέση με το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα επισημαίνοντας ότι «δεν αποτελεί τυχοδιωτικό κυνισμό η διεκδίκηση της αναβάθμισης των δομών υγείας του δήμου. Δεν ειναι καιροσκοπισμός η ενίσχυση του νοσοκομείου Γουμένισσας και του κέντρου υγείας Πολυκάστρου με υγειονομικό προσωπικό, μηχανήματα και φυσικά με ασθενοφόρα. Οπως δεν είναι καιροσκοπισμός η ενίσχυση του δήμου Παιονίας σε εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό και σε μηχανήματα όπως γιά παράδειγμα η παραλαβή πολλών και σύγχρονων απορριμματοφόρων.

Δεν είναι τυχοδιωκτισμός η απαίτηση της άμεσης χρηματοδότησης του έργου μεταφοράς νερού από πηγές του Πάικου, όταν ο δήμος μας μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθεί ξανά με διπλάσιο πληθυσμό όπως συνέβη πριν λίγο καιρό. Δεν είναι τυχοδιωκτισμός η επιδίωξη της δραστικής βελτίωσης του οδικού δικτύου, τόσο προς την κατεύθυνση της σύνδεσης με το Κιλκίς και προς άλλες κατευθύνσεις (Θεσσαλονίκη-Κουφάλια-Πέλλα-ΜΣ Ευζώνων). Δεν είναι καιροσκοπισμός η διεκδίκηση άμεσης αποζημίωσης των ιδιωτών που επλήγησαν οι ιδιοκτησίες τους, αγροί και εγκαταστάσεις».

Δυστυχώς γιά τον τόπο μας οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν από τα γεγονότα και τις εξελίξεις όπως αποδεικνύουν τα ίδια τα λεγόμενα του δημάρχου Χρήστου Γκουντενούδη που από τους δημοσίους επαίνους προς τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και δηλώσεων υλοποίησης δεσμεύσεων από πλευράς της Πολιτείας περάσαμε στις πρόσφατες ανακοινωσεις εναντίον του αρμοδίου υφυπουργού Μ.Π. Γιάννη Μπαλάφα και τις δηλώσεις περί «ψίχουλων που έλαβε ο δήμος μας από την Πολιτεία».

Και μπορεί, κύριε δήμαρχε, να έχετε απόλυτο δίκαιο σε ό,τι αφορά στην υποτιμητική και αντιδεοντολογική στάση του υφυπουργού απέναντι στην δημοτική αρχή και στον τόπο μας, όπως και γιά τις ευθύνες της Πολιτείας στο θέμα της ελλειματικής συνδρομής της προς τον δήμο μας, όμως παράλληλα γιά το θέμα των ευθυνών γιά την σημερινή κατάσταση θα πρέπει να «κοιταχθείτε στον καθρέπτη σας».

Εμείς, ως δημοτική παράταξη σας ενημερώσαμε εγκαιρως ως οφείλαμε, γιά το πώς θα έπρεπε να κινηθείτε.

Εσείς, δυστυχώς, μας κατηγορήσατε γιά «στείρα και άγονη αντιπαράθεση» και δυστυχώς γιά τον τόπο μας αποδείχθηκε στείρος και άγονος ο τρόπος που επιλέξατε να χειρισθείτε αυτό το κρίσιμης σημασίας ζήτημα.

Και μπορεί ο χρόνος και οι εξελίξεις όπως εσεις ο ίδιος το δηλώνετε, να μας δικαιώνουν, δεν δικαιώνουν όμως, τον τόπο μας και γιά εμάς το σημαντικό είναι αυτός να δικαιώνεται».

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Αναμενόμενο

Στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία», που υπέβαλαν προσφάτως την παραίτησή τους από αυτήν, συμπεριλαμβάνεται και η […]