Γενικά

Κ.Σιωνίδης: «Καταθέτουμε για διαβούλευση το πιο τολμηρό τεχνικό πρόγραμμα από συστάσεως του δήμου Παιονίας»

Το τεχνικό πρόγραμμα, που θέτουν προς διαβούλευση γιά το 2021 στην αντίστοιχη επιτροπή, η οποία πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη 24 Σεπεμβρίου 2020, καθώς και στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα ακολουθήσει, παρουσίασαν στους προέδρους των κοινοτήτων του δήμου Παιονίας ο δήμαρχος και η διοίκηση.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Η πρωτοβουλία της διοίκησης να παρουσιάσει πρώτα στους θεσμικούς εκπροσώπους των κοινοτήτων του δήμου το τεχνικό πρόγραμμα είναι πρωτόγνωρη γιά τον δήμο Παιονίας και δείχνει στην πράξη τον σεβασμό, με τον οποίο αντιμετωπίζει τους θεσμικούς εκπροσώπους του κάθε χωριού και πόλης του δήμου.

Ο κ. Σιωνίδης, πριν αναλάβει την διοίκηση του δήμου, είχε αναφερθεί πολλές φορές στην ΣΑΤΑ, που «λιμνάζει» αναξιοποίητη στα ταμεία του δήμου, και σε ένα μόλις χρόνο διοίκησης το απέδειξε εμπράκτως, υποβάλοντας τεχνικό πρόγραμμα γιά το 2020 ύψους 852.900 ευρώ και προτείνοντας γιά το 2021 τεχνικό πρόγραμμα ύψους 1.810.600 ευρώ.

Τα τεχνικά προγράμματα 2020 – 2021 είναι συνολικού ύψους 2.663.500 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε ΣΑΤΑ 5,16 ετών.

Το νέο τεχνικό πρόγραμμα του 2021 περιλαμβάνει μικρά και μεγάλα έργα, προμήθειες και μελέτες για την ωρίμανση σοβαρότατων παρεμβάσεων.

Γιά όλες τις πόλεις και τα χωρία του δήμου σχεδιάζονται έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Έργα οδοποιίας, σημειακών παρεμβάσεων, αναπλάσεων, συντηρήσεων σχολείων, προμήθειες εξοπλισμού κτιρίων , φωτισμού και άρδευσης και έργα που σηματοδοτούν οραματικά την διοίκηση όπως η ανάπλαση της πλατείας 28ης Οκτωβρίου στο Πολύκαστρο, η μελέτη του δρόμου Γουμένισσας-Καστανερής, η μελέτη ανάπλασης του μουσείου φυσικής Ιστορίας στην Αξιούπολη και η μελέτη ολοκλήρωσης του συνεδριακού κέντρου στον Εύρωπο.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη προς τους προέδρους:

«Καταθέσαμε γιά διαβούλευση και έγκριση το μεγαλύτερο και πιό τολμηρό τεχνικό πρόγραμμα από συστάσεως του δήμου Παιονίας.

Συντάξαμε το τεχνικό πρόγραμμα του 2021 με γνώμονα αφ’ ενός μεν τις προτάσεις, που υπέβαλαν τα κοινοτικά συμβούλια αφ’ ετέρου δε με τις διαπιστωθείσες από τις υπηρεσίες του δήμου ανάγκες των πολιτών, σε συνδυασμό με το όραμα της διοίκησης για την υλοποίηση έργων που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην προστασία του περιβάλλοντος».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα