Πολιτισμός

Παράδοση στα «Αξιουπολίτικα» το θεατρικό εργαστήριο Αξιούπολης

Την παράδοση αξιόλογων παραστάσεων στο πλαίσιο των «Αξιουπολίτικων» συνέχισε και φέτος το θεατρικό εργαστήριο Αξιούπολης.
Σ’ αυτήν την 37η διοργάνωση του θεσμού ο εν λόγω θεατρικός φορέας «ανέβασε» το διαχρονικό έργο του Κώστα Μουρσελά «Ω, τι κόσμος μπαμπά!».

Η παράσταση δόθηκε την Τρίτη 25.8.15, στο προαύλιο του μουσικείου φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης, παρουσία πλήθους φίλων του θεάτρου, το μέγεθος των οποίων απέδειξε την καθολικότητα αποδοχής του θεατρικού εργαστηρίου από την τοπική κοινωνία, τόσο της κωμόπολης όσο και της ευρύτερης περιοχής της.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτιο αναφέρονται τα εξής:

«Στα 37α «Αξιουπολίτικα» την Τρίτη 25 Αυγούστου είχε σειρά το θέατρο. Στην αυλή του μουσείου φυσικής Ιστορίας δόθηκε η παράσταση με το διαχρονικό όπως αποδεικνύεται έργο του Κώστα Μουρσελά “Ω τι κόσμος μπαμπά”.
Στον κατάμεστο αύλειο χώρο περισσότεροι από 250 φίλοι του θεάτρου απόλαυσαν τους ερασιτέχνες του Θεατρικού Εργαστηρίου Αξιούπολης σε μια πραγματική όμορφη παράσταση.Μια παρατηρητική ματιά για την ηθική κατάπτωση του ατόμου και του συνόλου ως αποτέλεσμα των πολιτικών και κοινωνικών συνθηκών.

Σαρκαστική και ανθρώπινη η εμβληματική σάτιρα του Κ.Μουρσελά γραμμένη πριν 40 χρόνια σε μια δύσκολη περίοδο της ελληνικής Ιστορίας εξακολουθεί να παραμένει διαχρονική και επίκαιρη για το περιεχόμενο της. Μια προσπάθεια που την «αγκαλιάζουν» όλοι οι Αξιουπολίτες και που αναδεικνύει και το πρόβλημα της έλειψης του χώρου(ανοικτό θέατρο), αν κρίνουμε οτι πολλοί αποχώρησαν ελλείψει καθισμάτων».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα