Συνεπής με τις παραδόσεις ο «Άγιος Τρύφων» Κιλκίς

Πολιτισμός /


Την παράδοση των εκδηλώσεων τιμής της μνήμης του προστάτη των αμπελουργών Αγίου Τρύφωνος, με αναβίωση και του εθίμου του Κουρμπανιού, κράτησε και φέτος με την προσήκουσα ευλάβεια ο φερώνυμος σύλλογος Στενημαχιτών Κιλκίς.
Την Κυριακή 1.2.15 στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου, μοιράστηκαν το κουρμπάνι και τα σταφύλια. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς, η πρόεδρος του συλλόγου Ευαγγελία Μαυρομάτη-Τομπουλίδου μίλησε με θέμα «Το κρασί στο δρόμο της παράδοσης των Στενημαχητών», με προβολή παλαιών εικόνων. Ακολούθησε παρουσίαση δρωμένου με θέμα τον τρύγο και εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων. Η χορωδία του Αγίου Δημητρίου «Ο Αγιος Νέστωρ» τραγούδησε τραγούδια του τρύγου και του αμπελιού. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εφημέριος της ενορίας Α.Δημητρίου αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, ο βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τσαντάκης, η πρόεδρος βρεφονηπιακών σταθμών Κατερίνα Γιαννακούλα-Ζιούτα και η πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Κιλκίς Μαρία Τσοπούλου, όπως και πολλοί φίλοι και μέλη του συλλόγου.
Ανάλογη επιτυχία σημείωσε και ο ετήσιος χορός του συλλόγου, που δόθηκε το Σάββατο 7.2.15 στο «Ράντσο» του Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η βασιλόπιτα του ΧΩΜΑ Κιλκίς

Ο αθλητικός σύλλογος ΧΩμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός (ΧΩ.Μ.Α.) Κιλκίς απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού […]