Αθλητισμός

Συνεδριο ευρωπαικής επιτροπής ιστορίας του αθλητισμού στην Έδεσσα

Διοργανώνεται στην Έδεσσα γιά το διάστημα από 15 έως 18.10.14 το 18ο συνέδριο της ευρωπαϊκής επιτροπής ιστορίας του αθλητισμού σε συνεργασία με τον δήμο Εδέσσης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, την Ι.Μ. Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Πέλλας).

Μέσα από την διεθνούς εμβέλεια εκδήλωση θεωρείται δεδομένη η προβολή και η αναγνώριση της συμβολής της Βόρειας Ελλάδας και της Μακεδονίας ειδικότερα, στην ιστορία του ευρωπαϊκού αθλητισμού μέσω και του πανάρχαιου άξονα της Εγνατίας Οδού. Το θέμα του συνεδρίου είναι «Τα σπορ στην εκπαίδευση από την αρχαιότητα έως σήμερα» και περιλαμβάνει προφορικές εισηγήσεις, διαλέξεις από διακεκριμένους ομιλητές και στρογγυλά τραπέζια συζητήσεων. Παράλληλα θα διοργανωθεί η ετήσια γενική συνέλευση της ευρωπαϊκής επιτροπής ιστορίας του αθλητισμού.

Οι σύνεδροι που θα συμμετάσχουν προέρχονται από Γερμανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Καζαξτάν, Αλγερία, Λευκορωσία, Γαλλία, Βραζιλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ισπανία, Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Αγγλία και φυσικά από την Ελλάδα και είναι πανεπιστημιακοί διεθνούς φήμης πολλοί από αυτούς δε είναι και ελληνομαθείς. Η παρακολούθηση των εργασιών του συνεδρίου είναι δυνατή, υπό την προϋπόθεση της έγκαιρης εγγραφής ενώ το κοινό έχει ανοικτή πρόσκληση στην επίσημη έναρξη του συνεδρίου στην Έδεσσα, την Πέμπτη 16.10.14 ώρα 7μμ στο διοικητήριο.

Στο περιθώριο των συναντήσεων οργανώνονται εκδρομές στην αρχαία Έδεσσα, την Βεργίνα και την Πέλλα ενώ το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί μέσα στην «καρδιά» της Έδεσσας, το πάρκο Καταρρακτών και το μουσείο νερού Έδεσσας. Παράλληλα εγκαινιάζεται μια μοναδική έκθεση για την ιστορία του Μαραθωνίου στο παλαιό παρθεναγωγείο Έδεσσας, στην ιστορική συνοικία Βαρόσι ενώ για τις 18.10.14, ημέρα απελευθέρωσης της Έδεσσας, οργανώνεται ο πρώτος νυχτερινός δρόμος του νερού στις παραποτάμιες διαδρομές όπου όλοι μπορούν να συμμετάσχουν.

Το συνέδριο υποστηρίζεται από την ΙΖ’ εφορεία κλασικών αρχαιοτήτων, το επιμελητήριο Πέλλας, το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Έδεσσας-Γιαννιτσών, τον σύλλογο παλαιμάχων αθλητών Έδεσσας, την «Τουριστική ΑΕ» και την δημοτική κοινωφελή επιχείρηση Έδεσσας. Την διοργάνωση του συνεδρίου υποστηρίζει το τμήμα πολιτιστικού τουρισμού & οργάνωσης συνεδρίων της ΔΗΚΕΔΕ. Πληροφορίες για το συνέδριο: www.edessacity.gr/cesh2014, τεχνική γραμματεία του συνεδρίου στο κέντρο τουριστικής πληροφόρησης Έδεσσας 23810 201300.

 

Περισσότερα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Δείτε ακόμα

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]