Πολιτική

Έτοιμος να διεκδικήσει την δημαρχία Κιλκίς ο Γιώργος Συμπιλίδης


Ανεξάρτητη δημαρχιακή υποψηφιότητα Κιλκίς, με σύνθημα «πρώτα το Κιλκίς, η Πατρίδα και το «εμείς» και με σκοπό την αναδιάρθρωση της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης πάνω στην βάση της διαφάνειας, της προώθησης και επίλυσης των θεμάτων και ζητημάτων του δήμου και της ενεργού συμμετοχής του πολίτη.
Στα ανωτέρω συνοψίζονται τα όσα τόνισε την Παρασκευή 21.2.14 σε αποκλειστική συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Γιώργο Περπερίδη, στο πλαίσιο της εκπομπής «Άνευ Όρων» του ράδιο-«Μαχητής», ο πρώην βουλευτής και επιφανές στέλεχος της πολιτικής ζωής του Κιλκίς ιστρός Γιώργος Συμπιλίδης, δηλώνοντας «είμαι παρών».
«Είμαι παρών και έτοιμος να φανώ ωφέλιμος γιά τον τόπο, διότι αυτό, το οποίο προέχει σήμερα, είναι να δίνουμε όλοι προτεραιότητα στις ανάγκες του τόπου και της κοινωνίας του και ύστερα σε ο,τιδήποτε» άλλο απάντησε ο κ. Συμπιλίδης στο ερώτημα αν θα θέσει υποψηφιότητα γιά την δημαρχία Κιλκίς, προσθέτοντας:
«Επειδή αυτό που λέω το εννοώ, θέτω εαυτόν στην διάθεση των δυνάμεων εκείνων, που, προσβεύοντας την αναγκαιότητα την οποία ανέφερα, που «βάζουν πλάτες» στήριξης πρώτη στον τόπο κα στην χώρα. Και το πράττω αφήνοντας την άνεση και την καταξίωση που μου προσφέρει το ιατρικό επάγγελμα και η συγκεκριμένη διευθυντική θέση «βολεύομαι» από το «εγώ», επειδή με εκφράζει το «εμείς». Έτσι θα έπρεπε να λειτουργούν τα κόμματα.
Σε ερώτηση του κ. Περπερίδη γιά το πώς εννοεί την λειτουργία της αυτοδιοίκησης, ο κ. Συμπιλίδης δήλωσε, ότι το πλαίσιο διεκδίκησης των υποψηφίων αιρετών αρχόντων πρέπει να περιλαμβάνει αποκέντρωση της κεντρικής εξουσίας, ανάθεση εξουσιών στην αυτοδιοίκηση και αλλαγές στην συγκρότηση και στην λειτουργία της αυτοδιοίκησης, αλλά και του κράτους, με «άξονα» την διαφάνεια και βασικό κριτήριο την εξυπηρέτηση του δημοσίου ή κοινού συμφέροντος.
«Το «παρών» το δικό μου», τόνισε ο κ. Συμπιλίδης, «δεν περιορίζεται στην απλή εκφώνηση, αλλά έχει διάρκεια και συνέχεια.
Όποιος πρεσβεύει τις ίδιες αρχές και αξίες έχει θέση στον φορέα που τις υπερασπίζεται, και το σχετικό προσκλητήριο απευθύνεται πρωτίστως σ’ αυτόν.
Είναι καιρός να σταματήσουν οι μεμψιμοιρίες, οι εσωστρεφείς συμπεριφορές και γενικώς η μιζέρια, με την οποία περιβάλλεται η αυτοδιοίκηση δεκαετίες τώρα, από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν όλα τα κόμματα».
Στην ερώτηση γιά το ενδεχόμενο η βάση, στην οποία ο κ. Συμπιλίδης απευθύνεται σε σχέση με τα πιστεύω του γιά την αυτοδιοίκηση, δεν τον επιλέξει ως επικεφαλής του όποιου συνδυασμού, ο πρώην βουλευτής και πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Κιλκίς υπήρξε εξ ίσου σαφής:
«Ως προς την ιδεολογική θέση μου γιά την λειτουργία και τις επιδιώξεις της αυτοδιοίκησης το είπα και το εννοώ. Με εκφράζει μία κίνηση με στελέχη, που αντέχουν στα δύσκολα, είναι γιά τα δύσκολα, και η οποία να αποτελέσει πρότυπο γιά όλη την Ελλάδα. Και σε μία τέτοια κίνηση, η οποία μπορεί να έχει την μορφή πανστρατιάς, εγώ συμμετέχω και ως απλός στρατιώτης. Το προσκλητήριο απευθύνεται προς όλες τις πλευρές και κατευθύνσεις».
Και ο κ. Συμπιλίδης κατέληξε: «Είμαι βέβαιος, ότι μπορούμε να βρούμε και τους τρόπους και τους πόρους γιά τις αναγκαίες αλλαγές στην αυτοδιοίκηση.
Αν δεν πίστευα σ’ αυτό, δεν θα αναλάμβανα ούτε θα συμμετείχα σε καμμία πρωτοβουλία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα