Πολιτική

Δεν κατεβαίνει για υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς ο Γ.Συμπιλίδης!

Άνθρωπος… των εκπλήξεων αποδεικνύεται γιά άλλη μία φορά ο Κιλκισιώτης πολιτικός Γιώργος Συμπιλίδης.
Έτσι, όπως σε ανύποπτο χρόνο δημοσιοποίησε, μέσω του ράδιο-«Μαχητή», την πρόθεσή του ως θέσει υποψηφιότητα γιά την δημαρχία Κιλκίς, το ίδιο αιφνιδιαστικά «ανέκρουσε πρύμναν» και γνωστοποίησε την μη κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές.
Σε ηλεκτρονικό μήνυμά του ο κ. Συμπιλίδης, αναφερόμενος στην μεταστροφή του, κάνει λόγο περί πιεστικού διλήμματος, μεταξύ της επιστήμης-εργασίας του και της αυτοδιοίκησης, με την «πλάστιγγα» να «γέρνει», εν τέλει, προς την πλευρά της πρώτης, με επακόλουθο να μην έχει την δυνατότητα ενασχόλησης με τα δημοτικά κοινά του Κιλκίς.
Ωστόσο, η αλήθεια πρέπει να αναζητηθεί αλλού, δεδομένου και του ότι ο κ. Συμπιλίδης δεν λειτουργεί ποτέ παρορμητικώς στην λήψη των οποιωνδήποτε αποφάσεών του.
Η αρχική απόφαση καθόδου στις δημοτικές εκλογές ήταν δεδομένη, και η πραγματική αιτία της ανάκλησής της πρέπει να αναζητηθεί σε… αστάθμητο παράγοντα και μάλιστα μη σχετιζόμενο με πολιτικές παρεμβάσεις.
Ειδικότερα, δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο γιά… «άλλα πράγματα», που τον ώθησαν σε «στροφή» 180 μοιρών.
Το αποτέλεσμα, ενώ έως αργά το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας 3.3.14 η υποψηφιότητά του γιά την δημαρχία Κιλκίς ήταν δεδομένη, καθώς είχαν προηγηθεί και ανάλογες διεργασίες στο Κιλκίς, αιφνιδίως το πρωί της Τρίτης 4.3.14, ήταν να ανετραπούν τα πάντα με την δήλωση περί μη καθόδου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι αιτίες που οδήγησαν στην ανακλητική απόφαση, δεν σχετίζονται με τα δεδομένα του Κιλκίς, και σίγουρα δημιουργούν πολλά ερωτηματικά, τουλάχιστον μέχρι την αποσαφήνισή τους.
Πάντως, το βέβαιον είναι, ότι δεν πρόκειται περί μεταστροφής του Γιώργου Συμπιλίδη, στο πλαίσιο δικού του… «διπόρτου», όπως είχαν αφήσει να πλανάται διάφορα δημοσιεύματα και αναφορές μερίδας του Τύπου και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, αλλά περί νέας αποφάσεως βάσει νέων δεδομένων.
Ειδικότερα η δήλωση του Γιώργου Συμπιλίδη έχει ως εξής:
«Το δίλημμα ήταν πιεστικό, διότι είναι θέμα αποχωρισμού από κάτι που θέλω και επιθυμώ το ίδιο. Ωστόσο η φρόνηση και τεράστια ευθύνη απέναντι στην επιστήμη, που υπηρετώ, υπαγορεύουν την απόφασή μου να μην κατέβω στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
Νιώθω την απόλυτη ανάγκη να εκφράσω τις ευχαριστίες προς όλους εσάς που επιθυμείτε να είμαι ταγός της πόλης του Κιλκίς, όμως σας διαβεβαιώ, ότι θα συνεχίσω να μετριάζω τον ανθρώπινο πόνο, που είναι η μόνη παρηγοριά στην σκληρότητα της ζωής».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα