Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Πρώτα πρόσληψη προσωπικού

Την αναστολή της εφαρμογής του νόμου για τον εσωτερικό έλεγχο στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), έως ότου προσληφθεί το απαιτούμενο για την οργάνωση του σχετικού συστήματος προσωπικού ζητεί η περιφερειακή ένωση δήμων Κ.Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), με έγγραφό της προς τον υπουργό εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Αφορμή για την διατύπωση του αιτήματοςκαι αποστολή του εν λόγω εγγράφου απετέλεσε εισήγηση του αντιπροέδρου της ΠΕΔΚΕ, δημάρχου Νεαπόλεως-Συκεών Σύμου Δανιηλίδη, με διαπιστώσεις και προτάσεις, όσον αφορά στην διαχείριση του εν λόγω θέματος.

Ο κ.Δανιηλίδης, την εισήγηση του οποίου ενέκρινε ομοφώνως η διοίκηση της ΠΕΔΚΜ, παραπέμπει τόσο στις προβλέψεις των σχετικών διατάξεων της κειμένης νομοθεσίας όσο και στα πραγματικά δεδομένα στον χώρο της τοπικής διοίκησης, βάσει τον οποίων κρίνεται απαραίτητη η πρόσληψη του αναγκαιούντος προσωπικού, στο πλαίσιο σχετικής πανελλήνιας προκήρυξης, πριν προχωρήσει η οργάνωση και ο προγραμμτισμός της εγκατάστασης συστημάτων ελέγχου στους ΟΤΑ.

Περισσότερα

Άνιση μεταχείριση

Η «Τέχνη» είχε ζητήσει από τον δήμο την διάθεση του συνεδριακού κέντρου το Σάββατο 27 ή Κυριακή 28.5.23 γιά την […]

Η έκτη καλύτερη

Την έκτη καλύτερη επίδοση σε εθνικό επίπεδο, με ποσοστό 5,27%, κατέγραψε στο Κιλκίς το πρωτοεμφανιζόμενο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας […]

Υποψήφιος δήμαρχος

Με το που τελειώνουν οι βουλευτικές εκλογές, αρχίζουν οι «ζυμώσεις» για τις δημοτικές και τις περιφερειακές, που ακολουθούν. Τι «αρχίζουν», […]

Δείτε ακόμα