Κοινωνία

Συμμετοχή σχολείων σε φυτεύσεις στο πλαίσιο της εβδομάδας περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Το πρώτο λουλούδι τους θα φυτέψουν οι μαθητές της στ’ τάξης όλων των δημοτικών σχολείων του Κιλκίς και οι μαθητές του 2ου γυμνασίου Κιλκίς σε δρόμους, πάρκα και κοινόχρηστους χώρους της πόλης.
Η εθελοντική δράση φύτευσης λουλουδιών εντάσσεται στο πλαίσιο της εβδομάδας περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και του προγράμματος ”Κοινωνικό Σχολείο” και διοργανώνεται με τη συνεργασία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, του γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του δήμου Κιλκίς και του νοσοκομείου Κιλκίς. Για την πραγματοποίηση της εθελοντικής δράσης συμπράττουν από τον δήμο Κιλκίς η αντιδημαρχία κοινωνικής πρόνοιας, πολιτισμού, δόμησης & διαφάνειας, η αντιδημαρχία πολιτικής προστασίας και διαχείρισης πρασίνου και η δημοτική κοινότητα Κιλκίς.
Η αρχή του ανθοφορίας της πόλης, με το πρώτο λουλούδι που θα φέρουν για φύτευση οι μαθητές, θα γίνει την Τετάρτη 15.10.14, στο πεζοδρομημένο τμήμα της 25ης Μαρτίου και στις οδούς Πόντου και Κ. Γαβριηλίδη με τη συμμετοχή των παιδιών του 3ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου, του 7ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου και μαθητών του 2ου γυμνασίου αντίστοιχα.
Θα ακολουθήσουν φυτεύσεις λουλουδιών την Παρασκευή 17.10.14 στην πλατεία Ειρήνης (1ο και 6ο ολοήμερο δημοτικά σχολεία) στο παρκάκι της Γ. Καπέτα (4ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο) και στους χώρους του νοσοκομείου (8ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο και ειδικό σχολείο) και την Τετάρτη 22.10.14 στο πεζοδρομημένο τμήμα της Μητροπολίτου Χαρίτωνoς (2ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο) στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου και στην οδό Εθνικής Αντίστασης (5ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο).
Ο δήμος Κιλκίς θα διαθέσει εξειδικευμένο προσωπικό και τα απαραίτητα σκαπτικά εργαλεία για τις ανάγκες των εργασιών φύτευσης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα