Πολιτισμός

Η συμμετοχή στα 39α «Θεοτόκεια» του «Α.Τρύφωνα»

Έντονη υπήρξε η παρουσία του πολιτιστικού, μορφωτικού και λαογραφικού συλλόγου Γουμένισσας «Άγιος Τρύφων» και στις φετινές θεσμικές εκδηλώσεις «Θεοτόκεια», που διοργανώθηκαν γιά 39η συνεχή χρονιά.
Η αρχή έγινε την Τετάρτη 13.8.14 με τα εγκαίνια εκθέσεων βιβλίου, κοσμημάτων και φωτογραφίας, στα πρώην γραφεία του ΙΚΑ.
Ειδικότερα, όσον αφορά στην έκθεση βιβλίου, στην σχετική πρόσκληση του «Αγίου Τρύφωνος» ανταποκρίθηκαν ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κκ Δημήτριος, με την ιδιότητα του συγγραφέα, και οι εκλεκτοί Γουμενισσιώτες λογοτέχνες και συγγραφείς Χρήστος Ίντος, Νικηφόρος-Βύρων Καμπάς, Κωνσταντίνος Ίντος, Στέφανος Αναγνωστόπουλος και Σπύρος Αλτίκης.
Όλοι τους διέθεσαν πλειάδα βιβλίων τους γιά τις ανάγκες της έκθεσης, συμβάλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην επιτυχία της.
Και οι τρεις εκθέσεις του «Αγίου Τρύφωνος» δέχθηκαν σημαντικό αριθμό επισκεπτών.
Κατόπιν, το Σάββατο 16.8.14, ο σύλλογος συμμετέσχε με χορευτικά συγκροτήματά του, μαζί με τον σύλλογο Θεσσαλονίκης «Φίλοι της Παράδοσης», στην μουσικοχορευτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Θάνου Ζελέγκου, παρουσία πολύ μεγάλου πλήθους κόσμου που την κατέκλυσε.
Τα συγκροτήματα του «Αγίου Τρύφωνος» παρουσίασαν χορούς των Ανατολικής Ρωμυλίας, Μακεδονίας και Μικράς Ασίας, ενώ το συγκρότημα των «Φίλων της Παράδοσης» κερκυραϊκούς χορούς.
Όλα τους «ξεσήκωσαν» τον κόσμο με την υποδειγματική τεχνική όσο και την εκφραστικότητα των χορών, αποσπώντας το παρατεταμένο θερμό χειροκρότημά του αλλά και εγκωμιαστικά σχόλια.
Μετά το πέρας της παραστάσεως αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα και ανθοδέσμες.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα