Κοινωνία

Συμμετοχή του “Άγιου Ευγένιου” στο διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος”


Η συννεφιά και ο βροχερός καιρός δεν πτόησε τα 35 μέλη της ομάδας του συλλόγου καρκινοπαθών νομού Κιλκίς «Ο Άγιος Ευγένιος» να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις του 10ου διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», που διεξήχθησαν την Κυριακή των Βαϊων 5.4.15, στην Θεσσαλονίκη.
Η Ελένη Καρτσώνη, μέλος του συλλόγου, είχε την πρωτοβουλία ώστε μέλη και φίλοι να τρέξουν ή να περπατήσουν στον 10ο διεθνή Μαραθώνιο.
Ήταν η πρώτη αθλητική εμφάνιση του συλλόγου εκτός των ορίων του νομού Κιλκίς με την οποία οι συμμετασχόντες δίνοντας δυναμικό «παρών» έστειλαν μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας υπερβαίνοντας όλα τα αρνητικά.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτιο αναφέρονται και τα εξής:
«….Η κίνηση, το τρέξιμο ή το περπάτημα δίνει ενέργεια, “γεμίζει τις μπαταρίες” για δράση και κυρίως απομονώνει τις τοξίνες. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν το “νούς υγιής εν σώματι υγιεί”.
Η συμμετοχή τριών δρομέων στην διαδρομή των 42.195μ. (Πέλλα-Λευκός Πύργος), επτά δρομέων στην διαδρομή των 10000μ. (δημοτικό στάδιο Αμπελοκήπων-Λευκός Πύργος) και εικοσιπέντε δρομέων στην διαδρομή των 5000μ. δείχνει την έντονη αγωνιστικότητα η οποία ποικίλλει ανάλογα με την φυσική κατάσταση του καθενός συγκλίνοντας όμως στο ίδιο αποτέλεσμα, την χαρά και το χαμόγελο της ικανοποίησης στα πρόσωπα όλων.
Οι δρομείς- προπονημένοι και μη – ξεχώριζαν από τα μπλουζάκια με το έντονο πράσινο χρώμα πάνω στο οποία απεικονίζονταν το λογότυπο του συλλόγου με το τεράστιο καβούρι δίνοντας έναν τόνο ελπίδας και νίκης.
Ελπιδα για ζωή και δράση. Νίκη της άρνησης και του καρκίνου.
Η συμμετοχή σε επόμενους αγώνες είναι δεδομένη. Ήταν να μην γίνει η αρχή!
Το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς και ιδιαίτερα τον Περικλή Κολότσιο και τον Νίκο Παρδάλη για τα μπλουζάκια των δρομέων.
Επίσης, Μπάμπη Μακρίδη, Φωφώ Ζαμπέλη, Πέτρο Δαμκαλή, Παναγιώτη Τριαρίδη, Μαρία Τσιλικίδου, Δημήτρη Τάτση, Γιώργο Καραταγλίδη, Βασίλη Παπαδόπουλε, Διονύσιο Λιάκο, Ελένη Καρτσώνη, Γεωργία Κολεσιώτου, Σταθούλα Λυτρίδου, Ειρήνη Κεμεντσίδου, Δημήτρη Ούριμ, Ζωή Σταμπουλή, Ρένα Μιχαηλίδου, Μαρία Συμεωνίδου, Ελένη Τζανκουρταράν, Κωνσταντίνα Στεφανίδου, Ευαγγελία Πορταρίδου, Δώρα Πορταρίδου, Άννα Πετρέλη, Αθηνά Παπαδοπούλου, Σοφία Καραγιαννάκη, ΒαΒάσω Μυρωνίδου, Κυριακή Πετρίδου, Μαρία Ελευθεριάδου, Άννα Τομπουλίδου, Δήμητρα Κιόση, Βασίλη Μανεάδη, Δημήτρη Μέζανη, Γαρυφαλιά Νίκογλου, Ολυμπία Αμανατίδου, Ζαχάρω Γουρουτίδου, Ανθή Ναούμη, Μαριάννα Αθανασιάδου, Κώστα Στεφανίδη, Ξανθίππη Στεφανίδου, Ιωάννα Σοφιανού, Κατερίνα Ούριμ, Σωτηρία Παπαδοπούλου, Παναγιώτη Σαρίδη, Αναστασία Σαρίδου και Στέφανε Σαρίδη σας ευχαριστούμε!».
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]