Πολιτική

«Στην σημερινή κυβέρνηση το βόλεμα ημετέρων είναι στην ημερήσια διάταξη»

Την αντίδραση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Γιάννη Τσογγίδη προκάλεσε άρθρο του γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Βιδιαδάκη το οποίο στρεφόταν κατά της νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, εν μέρει δε και κατά της ΝΔ, με αφορμή ανακοίνωση της πρώτης γιά το θέμα των διορισμών και της διαφάνειας.

Σε ανοικτή επιστολή του προς την «Η» ο κ. Τσογγίδης αναφέρει τα εξής:
«Κύριε διευθυντά,

Διάβασα με πολλή περίσκεψη το κείμενο του νέου γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς Μιχάλη Βιδιαδάκη στην εφημερίδα σας στο φύλλο της 19.01.16, το οποίο δε μπόρεσα να το κατατάξω και σε κάποια κατηγορία του γραπτού λόγου, αφού προσπαθεί να περάσει κομματικά φανατικά μηνύματα χαμηλού επιπέδου με ελαφρώς φιλολογικό περιτύλιγμα που θυμίζει ρεμπέτικο, όπου όμως δεν αποφεύγει και τα απεχθή του αισθήματα προς τους μη ομοφρονούντες, αλλά δείχνει και τη γνωστή ωραιοπάθεια των ιδεών της κατά συνθήκη Αριστεράς με τρόπο προκλητικό. Απαντώ στον νεόκοπο της πολιτικής στο Κιλκίς και πιθανότατα μη Κιλκισιώτη ( αυτό έχει να κάνει με το φόβο μήπως προσπαθεί να υποτιμήσει τη νοημοσύνη μας ), απλώς ενοχλημένος από το υφάκι του, αλλά και επειδή είναι η δεύτερη φορά που το διαπράττει, αφ’ ότου εξελέγη γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ μετά την επονείδιστη ανακοίνωση κατά των κατοίκων της περιοχής Γαλλικού που αντέδρασαν στην εγκατάσταση κέντρου φιλοξενίας προσφύγων εκεί.

Βεβαίως αναφέρεται κυρίως στα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , αλλά ως ενέργεια πρέπει να ενοχλεί κάθε πολιτικοποιημένο πολίτη και ως τέτοιος απαντώ και όχι ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επικρίνοντας το γεγονός να κουνάει το δάκτυλο επιτιμητικά προς πάσαν κατεύθυνσιν και με άλλα λόγια να εννοεί το γνωστό που έλεγε ο μακαρίτης Κουτσόγιωργας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Νέα Δημοκρατία κάποτε «δε δικαιούσθε δια να ομιλείτε» ! Η πολιτική ιστορία απέδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ και με τη στήριξη των πολιτών δικαιούται και να ομιλεί και να δρά και να κυβερνά !

Για την αλήθεια του πράγματος του θυμίζω απλώς ότι όλο το φθαρμένο, φαύλο, παλαιοκομματικό, κρατικοδίαιτο ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετακόμισε στο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύοντας σε νέα «πάρτυ» (ας ρίξει μια ματιά στα ονόματα των υπουργών της Κυβέρνησης να διαπιστώσει πόσοι προέρχονται από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. συν στελέχη Οργανισμών κλπ). Εκτός και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» και όλους αυτούς τους γνωστούς και μη εξαιρετέους τους εξάγνισε με την αριστερή μαγεία των ιδεών !

Το βόλεμα, λοιπόν, ημέτερων αλλά και στενών συγγενών από την σημερινή κυβέρνηση είναι στην ημερησία διάταξη και πιθανόν το ίδιο θλιβερό συμπέρασμα να εξαχθεί και για την επιλογή προϊσταμένων στην εκπαίδευση που θα γίνει σύντομα και φυσικά διοικητών στα νοσοκομεία και σε όλους τους φορείς του Δημοσίου κλπ. Για το λόγο αυτό να μη βιάζεται να αυτοπαινεύεται ότι διασφάλισαν τη διαφάνεια στις τοποθετήσεις στελεχών στην δημόσια διοίκηση (οι συνεντεύξεις σε επιλεγμένες κυβερνητικές επιτροπές δεν είναι πρόοδος, αλλά κάλυμμα για αμαρτίες)! Αυτά είναι κακόγουστα ανέκδοτα και μάλλον έχει «μαύρα» μεσάνυχτα για το πώς λειτουργεί το σύστημα. Ιδιαιτέρως η Αριστερά στρέφεται κατά του λαού εν ονόματι του λαού με τη μέγιστη υποκρισία, όπως γίνεται παντού και πάντοτε.

Όσο για την εκλογή Μητσοτάκη στην προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας αντιλαμβά-νομαι ότι ο πόνος είναι μεγάλος. Το όνειρο η συγκεκριμένη Αριστερά ( ξεφτισμένης κόκκινης απόχρωσης ) να είναι στην εξουσία και να πάει την Ελλάδα σε τριτοκοσμικές ατραπούς είναι κοντά στο τέλος του πριν ακόμη αρχίσουν να το συνειδητοποιούν ! Προσωπικώς έδωσα αγώνες στη Νέα Δημοκρατία κατά των πολιτικών τζακιών για πολλά χρόνια, αλλά συνειδητοποιώντας πού «μπλέξαμε» με τον ερασιτέχνη Τσίπρα και την παρεούλα του που σε συνδυασμό με τις δήθεν αριστερές αγκυλώσεις και ιδεοληψίες τους γκρέμισαν την χώρα στην άβυσσο σε ένα χρόνο (παγκόσμια επίδοση), πλέον με σιγουριά υποστηρίζω ότι καλώς επιλέξαμε με την ψήφο μας Πρόεδρο της Ν.Δ. προερχόμενο από πολιτικό «τζάκι» που τουλάχιστον γνωρίζει τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο και δε θα χρειαστεί να πληρώσει ακριβά δίδακτρα ο ελληνικός λαός για να τα μάθει, όπως συνέβη όχι μόνο με τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού, αλλά ακόμη και με τα βλαχοαγγλικά του Τσίπρα.

Όσο για την σύγκριση κύρους και μόρφωσης των δύο προσώπων καλύτερα να μη το θίξουμε αυτό το θέμα.
Πάντως για να μην αδικούμε τον Κυριάκο, πρέπει να επισημάνω ότι κυρίως εξελέγη ως Κυριάκος και όχι ως Μητσοτάκης, εννοώ με τις δικές του δυνάμεις.

Αν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ανοίξουμε διάλογο εδώ είμαστε θα είναι καλό για την εμπειρία του. Κατά τα άλλα παραχωρώ χώρο στην νομαρχιακή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τα δικά τους !
Υ.Γ. Κάποια στιγμή είδα τον Κυριάκο να επισκέπτεται τον Τσίπρα ο οποίος μπροστά στις κάμερες είπε ότι είναι πρόοδος οι δύο θεσμικοί να συναντώνται και αμέσως θυμήθηκα τον Τσίπρα όταν ήταν αντιπολίτευση ! Έκανε ακριβώς το αντίθετο με απειλές, κακοήθειες και κήρυξη ανένδοτων, μόνο και μόνο για να γίνει πρωθυ-πουργός και να ρίξει τη χώρα στα τάρταρα ! Είναι το ήθος της Αριστεράς αυτό !

Περισσότερα

Δεξίωση του επανεκλεγέντος δημάρχου Κ.Σιωνίδη προς τους υποψηφίους της παράταξης «Παιονία της Προόδου»

Ευχαριστήρια δεξίωση παρέθεσε ο επανεκλεγής δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης προς τους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ» την Τρίτη […]

Δείτε ακόμα