Γενικά

Σημείο «αιχμής» γιά την Αξιούπολη κατασκευή νέας γέφυρας στον Αξιό

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Δύο εξαιρετικώς σοβαρά ζητήματα απασχόλησαν την συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Αξιούπολης της Τετάρτης 27.11.19.

Δύο ζητήματα εξαιρετικής και κρίσιμης σημασίας όχι μόνον για κονότητα της Αξιούπολης αλλά για την ευρύτερη περιοχή του δήμου Παιονίας μιάς και αφορούν τομείς που συνδέονται στενά με ζητήματα της τοπικής ανάπτυξης.

Το πρώτο αφορά την παλιά, κατασκευασθείσα την δεκαετία του ‘50, γέφυρα επί του ποταμού Αξιού, για την οποία με βάση και πρόσφατα γεγονότα υπάρχουν έντονοι φόβοι ως προς το θέμα της στατικής επάρκειάς της, αλλά και ευρύτερα σε σχέση με την λειτουργικότητά της εν έτει 2019, καθώς δι’ αυτής διέρχονται οχήματα,πεζοί, δίκυκλα και ζώα υπό συνθήκες που δεν συνάδουν με τον 21 αιώνα και το δεύτερο την μετεγκατάσταση των Ρομά από τους χώρους του ευρισκομένου στις όχθες του Αξιού ποταμού βιοτεχνικού πάρκου ούτως ώστε να λειτουργήσει για τους λόγους που έχει οριοθετηθεί.

Όπως έγινε γνωστό και στην συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία φορά παρουσία αρκετών δημοτών και του αντιδημάρχου τεχνικών έργων Ιωάννη Αδαμόπουλου, τους διαχρονικούς την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον φόβους για την κατάσταση στην απαρχαιωμένη για τα σύγχρονα δεδομένα γέφυρα αναζωπύρωσε η πρόσφατη αποφυγή έργων ασφαλτόστρωσης επι αυτής από πλευράς των υπηρεσιών της περιφερειακής αρχής ,στην ευθύνη της οποίας υπάγεται και η εν λειτουργία της.

Αλλωστε το θέμα έχει απασχολήσει τις τοπικές αρχές και παλαιότερα και όπως τονίσθηκε στην συνεδρίαση το ενδεχόμενο να περιορισθεί ή να διακοπεί η λειτουργία της θα είχε καταστρεπτικές συνέπειες για την τοπική κοινωνία και οικονομία όλης της ευρύτερης περιοχής.

Γι ΄αυτό και ψηφίσθηκε ομοφώνως να τεθεί εγγράφως το θέμα στην αρμόδια περιφερειακή αρχή και παράλληλα και προς την δημοτική αρχή ,αν και όπως έγινε γνωστό από πλευράς του κ. Αδαμόπουλου έχει ηδη γίνει μέσω σχετικού εγγράφου από τις 19/9/19 μαζί με ανάλογο αίτημα γιά τον ανισόπεδο κόμβο στον κόμβο του Πολυκάστρου,στο ύψος με τον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού, ο οποίος επιβαρύνεται συχνά από την κίνηση βαρέων τριαξονικών οχημάτων ,που έχουν καίρια σημασία για τις μεταφορές και την τοπική και εθνική οικονομία και χρήζει επίσης παρέμβασης.

Σε ότι αφορά στην μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά σε δημοτική έκταση της ενότητας Αξιούπολης με τους προβλεπόμενους από την σχετική νομοθεσία όρους και προυποθέσεις, οι οποίες μάλιστα θα μπορούν να είναι καλύτερες απο τις υπάρχουσες, όπως αναφέρθηκε και εν τέλει ψηφίσθηκε ομοφώνως να ζητηθεί από την δημοτική αρχή, κρίθηκε αναγκαία λόγω του αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος το οποίο καταγράφεται εσχάτως σε συνδυασμό με τα έργα βελτίωσης των υποδομών του πάρκου που είτε έχουν ολοκληρωθεί (ασφαλτοστρώσεις), είτε είνα δρομολογημένα να υλοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Περισσότερα

Νέα σύσταση δήμου στους υπόχρεους για τον καθαρισμό και την αποψίλωση ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

Ο δήμος Κιλκίς υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός […]

Δείτε ακόμα