Κοινωνία

Σημαντική η ζήτηση γιά το κοινωνικό φροντιστήριο του Αγ.Δημητρίου

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

Ρεπορτάζ Σωτήρη Κασιμάτη

Ξεκίνησαν την Κυριακή 4.10.15 τα μαθήματα του κοινωνικού φροντιστηρίου στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, με πρωτοβουλία του καθηγητή Γιώργου Αντωνιάδη και με την στήριξη της φερώνυμης ενορίας αλλά και της ιεράς μητροπόλεως Πολυάνης και Κιλκισίου.

Τριάντα ένα είναι φέτος οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μαθημάτων, σε αντίθεση με πέρυσι που ήταν δεκαπέντε. Η πλειοψηφία αυτών προέρχεται από άνεργους γονείς και πολύτεκνες οικογένειες.
Δώδεκα είναι οι καθηγητές, οι οποίοι καλύπτουν τα βασικά μαθήματα από την πρώτη μέχρι την τρίτη τάξη του λυκείου.

Επίσης, υπάρχουν δύο περιπτώσεις συμμετεχόντων, οι οποίοι κοντά στα σαράντα τους χρόνια επιχειρούν να ξαναδώσουν πανελλήνιες, προκειμένου να περάσουν εκ νέου σε μια σχολή ψάχνοντας το διαφορετικό.
Παρατηρείται, ότι σε μία δύσκολη οικονομική κατάσταση υπάρχουν άνθρωποι που στρέφονται στην εκπαίδευση χρησιμοποιώντας την ως εφόδιο για το μέλλον.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν εντός του ναού, ωστόσο για την κάλυψη των αναγκών του φροντιστηρίου διατίθεται ένα σπίτι. Πρόκειται για μια υπό διαμόρφωση μονοκατοικία με τρείς αίθουσες και μπάνιο με συμβολικό ενοίκιο , η οποία ενδέχεται να είναι έτοιμη έως τα Χριστούγεννα.

Τέλος, ο εφημέριος Επιφάνιος τονίζει, ότι υπάρχει έλλειψη κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντισμού: «Εάν ο καθένας μας έδινε ένα μικρό , συμβολικό ποσό η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη», παρατήρησε.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]