Αθλητισμός

Με σημαντική επίδοση το «παρών» Κυριάκου Ζώτου στα «Παπαφλέσσεια»

Επιβλητική υπήρξε η παρουσία του Κυριάκου Ζώτου στην διεθνή συνάντηση κλασικού αθλητισμού «Παπαφλέσσεια» της Καλαμάτας που διεξήχθησαν το Σάββατο 28.5.16 στο δημοτικό στάδιο Καλαμάτας.

Ο 20χρονος πρωταθλητής του ΓΣ Μανδρών διακρίθηκε ιδιαιτέρως και στα δύο αγωνίσματά του, πρωτεύοντας στην δισκοβολία και καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στην δισκοβολία.

Μεγαλύτερη αξία έχει η δεύτερη επιτυχία του, αφ’ ενός μεν επειδή η σφαιροβολία δεν είναι το κύριο αγώνισμά του, αφ’ ετέρου δε διότι το ασημένιο μετάλλιο συνοδεύτηκε από μία σημαντική νέα ατομική επίδοση 17,84μ έναντι 17,40 της προηγουμένης!

Συγχρόνως του δίνει το δικαίωμα συμμετοχης στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ελπίδων (ανδρών και γυναικών 20-22 ετών) του 2017 καθώς υπερέβη το υψηλό όριο των 17,80μ που έθεσε ο ΣΕΓΑΣ γιά συμμετοχή σφαιροβόλων σ’ αυτό.

Στην δισκοβολία ο Ζώτος κατέλαβε την πρώτη θέση με 52,80μ έχοντας όπως όλοι οι αγωνισθέντες ως «αντίπαλο» τις δυσμενέστατες γιά το αγώνισμα καιρικές συνθήκες (σφοδρός άνεμος στην φορά του δίσκου, που τον «προσγείωνε» πολύ γρήγορα) εξ αιτίας των οποίων ο αγώνας διεξήχθη «μετ’ εμποδίων».

Ο φέρελπις Κιλκισιώτης πρωταθλητής αναμένεται να δώσει το παρών και στα «Ελευθέρια» του Κιλκίς το προσεχές Σάββατο 4.6.16, όπου θα επιδιώξει να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την επίδοσή του στην σφαιροβολία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αναμενόμενο

Στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία», που υπέβαλαν προσφάτως την παραίτησή τους από αυτήν, συμπεριλαμβάνεται και η […]

Ο… «γάμος» δεν θα γίνει!

Επειδή πολλά έχουν ακουσθεί γιά το ενδεχόμενο εμπλοκής της κατασκευαστικής εταιρίας «IΝΤΡΑΚΑΤ», λόγω του ότι η εν λόγω εταιρία ήταν […]