Κοινωνία

Σημαντική διημερίδα στο Κιλκίς με θέμα τον καρκίνο πνεύμονος

Διημερίδα με θέμα «Καρκίνος του πνεύμονος – Πρόληψη και θεραπεία» διοργανώνεται γιά την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28.3.15 στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς.

Την διημερίδα διοργανώνει η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς ενώ το επιστημονικό μέρος της έχει αναλάβει η πνευμονολογική και ογκολογική κλινική του Θεαγένειου αντικαρκινικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Στη συνδιοργάνωση μετέχουν ο δήμος Κιλκίς, η καρδιοθωρακο-χειρουργική κλινική του ΑΠΘ, ο ιατρικός σύλλογος Κιλκίς και ο σύλλογος καρκινοπαθών νομού Κιλκίς “Ο Άγιος Ευγένιος”, ενώ η όλη διοργάνωση τελεί υπο την αιγίδα της ιατρικής σχολής του ΑΠΘ.

Οι εργασίες της διημερίδας θα αρχίσουν στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 27.3.15 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Την έναρξη των εργασιών της διημερίδας θα κηρύξει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Στις 20.10 θα προβληθεί το ντοκυμανταίρ «Ολυμπία», σε σκηνοθεσία Σταύρου Ψυλάκη.

Το ντοκυμανταίρ αποτελεί μία ιδέα του Ιακώβ Άντζελ, το οποίο προσφάτως έλαβε το πρώτο βραβείο κοινού στο 22ο φεστιβάλ ντοκυμανταίρ Θεσσαλονίκης και θα προβληθεί για πρώτη φορά δημόσια στο Κιλκίς. Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Το Σάββατο 28.3.15 θα κατατεθούν οι εξειδικευμένες εισηγήσεις από ειδικούς επιστήμονες ανά θέμα. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10:15 και θα περαιωθούν στις 14.30. Θα ακολουθήσει συζήτηση και εξαγωγή των ειδικών συμπερασμάτων.

Η επιστημονική επιτροπή της διημερίδας αποτελείται από 24 διακεκριμένους και εξειδικευμένους ιατρούς.

Περισσότερα

Επίτιμος δημότης του δήμου Κιλκίς ο Οικουμενικός Πατριάρχης με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς

Επίτιμο δημότη του δήμου Κιλκίς θα ανακηρύξει τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς με ομόφωνη απόφαση […]

Δείτε ακόμα

Μόνο γιά πρόστιμα;

“Έλλειψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας” καταγγέλει η ΤΟ του ΚΚΕ στο Κιλκίς γιά το εργατικό […]