Γενικά

Σημαντικά έργα εκτελούνται με χρηματοδότηση της ΑΝΚΙ

Σημαντικά έργα υποδομής συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.663.640 ευρώ, εκτελούνται σε όλο τον νομό με χρηματοδότηση της «Αναπτυξιακής Κιλκίς» ΑΕ.

Σ’ αυτά συγκαταλέγονται τα εξής:

Η δημιουργία κλειστού κολυμβητηρίου υψηλών προδιαγραφών στο Κιλκίς.

Η δημιουργία υδροθεραπευτηρίου για το κέντρο διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρία από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ νομού Κιλκίς «ΒηματίΖΩ».

Ο ηλεκτροφωτισμός και η προβολή του βυζαντινού κάστρου στο Παλαιό Γυναικόκαστρο από την εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς.

Η εκτέλεση δύο έργων αντικατάστασης δικτύων από τη ΔΕΥΑ Κιλκίς (Ευκαρπία) και τον δήμο Παιονίας (Καμποχώρι).

Η προβολή και ανάδειξη του λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς καθώς και η δημιουργία τοποσήμων σε τέσσερις οικισμούς από τον δήμο Κιλκίς.

Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης γιά τρία χρόνια της εκδήλωσης «Τυρί- Κάστανο- Κρασί» από τον δήμο Παιονίας.

Η προμήθεια οχήματος ειδικού τύπου και η συντήρηση αντιπυρικών δεξαμενών – πυροφυλακείων από το δασαρχείο Κιλκίς.

Η δημιουργία δύο νέων πολιτιστικών κέντρων από τους συλλόγους Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς “Oι Αργοναύτες” και λαογραφικό σύλλογο Σαρακατσαναίων πρώην δήμου Πικρολίμνης «Τα Xειμαδιά».

Η προμήθεια δύο οχημάτων ειδικής χρήσης, εξοπλισμένα με συστήματα τηλεπισκόπησης από την Ελληνική Αστυνομία.

Η ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου του Αγίου Πέτρου καθώς και η δημιουργία δύο λευκωμάτων ανάδειξης και προβολής της περιοχής από τον δήμο Παιονίας.

«Η ένταξη όλων των ανωτέρω έργων κατέστη δυνατή μετά από σχετική απόφαση του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων γιά χρήση υπερδέσμευσης, ήτοι παροχής πρόσθετων κονδυλίων ύψους 533.631 ευρώ στην ΑΝΚΙ, χάρη στην τεκμηριωμένα διαχρονική ικανότητα, εμπειρία και αποτελεσματικότητά της στη διαχείριση δημόσιων έργων», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]