Κοινωνία

Ο σύλλογος τριτέκνων Κιλκίς στο πλευρό του «ΒηματίΖΩ»

Στις εγκαταστάσεις του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία «ΒηματίΖΩ» μετέβησαν την Παρασκευή 21.1.16 ο πρόεδρος Ευάγγελος Μαυρογόνατος και μέλη της διοίκησης του συλλόγου τριτέκνων Κιλκίς και παρέδωσαν τρεις σάκκους απορριμμάτων με καπάκια πλαστικών φιαλών, σε μια προσπάθεια η οποία έχει ευαισθητοποιήσει πολλούς συμπολίτες μας, προς ενίσχυσιν του συλλόγου τους.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«…Η υποδοχή υπήρξε θερμότατη από όλους. Τόσο από τους υπεύθυνους, όσο και από τα ΑμΕΑ. Ενημερωθήκαμε λεπτομερώς για την διαδικασία αξιοποίησης των πλαστικών καπακιών και μας έδειξαν βίντεο από την επίσκεψη τους στους χώρους του εργοστασίου που τα αγοράζει καθώς και την διαδικασία επεξεργασίας τους.
Αξίζει να σημειωθεί, όπως μας ενημέρωσαν, ότι υπάρχει παραπληροφόρηση σχετικώς για την συγκέντρωση των πωμάτων ότι με αυτά δύνανται να αγοράζουν ένα αναπηρικό καροτσάκι.

Ο ένας τόνος αγοράζεται προς 200 ευρώ, ενώ ένα ειδικό αναπηρικό καροτσάκι κοστίζει περίπου 3000 ευρώ.
Βεβαίως η προσπάθεια που καταβάλλεται από συλλόγους, ιδιώτες κλπ, για την συγκέντρωση καπακιών είναι αξιόλογη, γιατί και με αυτά τα χρήματα που εισπράττουν «πιάνουν τόπο» στις τόσες ανάγκες που έχουν οι σύλλογοι ΑΜΕΑ.

Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι ότι τα παιδιά ή ενήλικοι με ειδικές ανάγκες συμμετέχουν στην διαδικασία αυτή συγκέντρωσης, με το να καθαρίζουν – συντηρούν τα πλαστικά μπουκάλια τοποθέτησης τους να βάζουν επάνω τους ετικέτες και στην συνέχεια να τα διανέμουν σε συλλόγους, δημόσιους φορείς, ιδιώτες κ.λ.π.. Επίσης αποτελούν αντικείμενο εκπαίδευσής τους και διάφορων δημιουργιών. Συνεπώς πέραν από την οικονομική ενίσχυση, τα απλά αυτά καπάκια προσφέρουν και κάποια απασχόληση στα ΑΜΕΑ.
Οι γονείς αυτών των παιδιών (μικρών και μεγάλων), δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα μέσα και έξω από το σπίτι.

Δυστυχώς η Πολιτεία δεν «ακουμπά» όσο έπρεπε στα προβλήματα των ΑΜΜΕΑ, τα οποία όπως έχουμε τονίσει ως σύλλογος δεν είναι για τον Καιάδα, αφού κατακρήμνιζαν τους καταχραστές, τους προδότες και τους ριψάσπιδας και όχι τα ασθενικά παιδιά. Τα άτομα αυτά αξίζουν ίσης μεταχείρισης σε ότι αφορά τις συμπεριφορές, αλλά επί πλέον στα θέματα οικονομικής ενίσχυσης και υγείας, τα οποία είναι ο καθημερινός αγώνας και η αγωνία των γονιών».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα