Κοινωνία

Ο σύλλογος καρκινοπαθών στον διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Ο σύλλογος καρκινοπαθών νομού Κιλκίς «Ο Άγιος Ευγένιος» ξεκινά σειρά νέων δράσεων για την επίτευξη των καταστατικών σκοπών του που είναι η στήριξη μελών και συγγενών αλλά και η ενημέρωση όσον αφορά στην πρόληψη.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«Τον Απρίλιο με την ολοκλήρωση της τροποποίησης του καταστατικού θα έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στο σύλλογο μέλη μη καρκινοπαθή τα οποία παραμερίζοντας τη μιζέρια και τις προκαταλήψεις απέναντι στον καρκίνο θα συμβάλουν ώστε να σταματήσει ο καρκίνος να αποτελεί «ταμπού».
Ήδη με πρωτοβουλία της Ελένης Καρτσώνη, ομάδα μελών αλλά και φίλων του συλλόγου πρόκειται να λάβει μέρος στις αγωνιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 10ου διεθνούς μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» που θα λάβουν χώρα την Κυριακή 5.4.15 στη Θεσσαλονίκη για αποστάσεις 5000μ. (από εμπορικό Κέντρο One Salonica – πρώην City Gate – μέχρι την πλατεία Λευκού Πύργου), 10000μ. (από το δημοτικό στάδιο Αμπελοκήπως μέχρι την πλατεία Λευκού Πύργου. Καθένας από τους συμμετέχοντες μπορεί να επιλέξει οποιαδήποτε διαδρομή.
Στόχος του αγώνα δεν είναι ο τερματισμός αλλά πρώτιστη σημασία έχει η συμμετοχή με την οποία αποδεικνύεται ότι η προσπάθεια και η θέληση συμβάλλουν στην ποιότητα αλλά κυρίως στην ουσία της ζωής.
Ο σύλλογος καρκινοπαθών καλεί άτομα ή ομάδες να λάβουν μέρος με την ομάδα του συλλόγου και να τρέξουν ή να βαδίσουν στους δρόμους του αθλητισμού και του πολιτισμού στο πλαίσιο του 10ου διεθνούς μαραθώνιου που σίγουρα οδηγούν σε δρόμους υγείας. Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο στις διαδρομές των 5000μ. και 10000μ. είναι δέκα ευρώ. Η προθεσμία εγγραφών λήγει την Δευτέρα 9.3.15.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Ελένη Καρτσώνη – τηλ. 6932397027 και την Γεωργία Κολεσιώτου τηλ. 6973002425
Στόχος δεν είναι ο τερματισμός.
Η νίκη ξεκινάει πάντα με την προσπάθεια.
Ας της απλώσουμε το χέρι».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]