Γενικά

Συλλήψεις γιά διευκόλυνση παράνομης εξόδου μεταναστών

Κύκλωμα διακινητών, που επρόκειτο να μεταφέρει 72 αλλοδαπούς από τη Θεσσαλονίκη προς τη μεθόριο στην περιοχή του Κιλκίς, εξάρθρωσαν οι αστυνομικές Αρχές. Ως μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας από 28 έως 49 ετών. Τρεις εκ των συλληφθέντων είναι ελληνικής καταγωγής και ο τέταρτος είναι υπήκοος Συρίας.

Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε, όταν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης «μπλόκαραν» στην ΠΑΘΕ, στο ύψος της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, φορτηγό που οδηγούσε 49χρονος Έλληνας, και στο οποίο επέβαιναν 72 αλλοδαποί από τη Συρία και το Ιράκ, μεταξύ αυτών και 17 ανήλικοι.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκε δεύτερο όχημα που προπορευόταν του φορτηγού και στο εσωτερικό του οποίου επέβαιναν οι υπόλοιποι συλληφθέντες, ο ρόλος των οποίων ήταν να ενημερώνουν τον 49χρονο συνεργό τους ενόψει αστυνομικών ελέγχων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, καθένας από τους πρόσφυγες και μετανάστες επρόκειτο να καταβάλει στα μέλη του κυκλώματος 150 ευρώ προκειμένου να μεταφερθούν στο προορισμό τους. Μέσω των Βαλκανίων, οι μετανάστες θα επιχειρούσαν -στη συνέχεια- να ταξιδέψουν σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]