Κοινωνία

Συγκροτήθηκε συντονιστικό όργανο γιά πιό οργανωμένη παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες

Συντονιστικό όργανο με σκοπό να παρασχεθεί αποτελεσματικότερα η βοήθεια της τοπικής κοινωνίας προς τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται προσωρινά στο Κιλκίς, συγκρότησαν οι φορείς Κοινωνία Πολιτών, Εθελοντές Κιλκίς: Πρόσφυγες-Ειδομένη, Κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο και διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, το συντονιστικό, στο οποίο συμμετέχουν και εκπρόσωποι του δήμου Κιλκίς και της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, είναι ανοιχτό έτσι ώστε να πλαισιωθεί απ` όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει εκπροσωπώντας κάποιον φορέα.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«….Εδώ και αρκετούς μήνες διαδραματίζεται στην περιοχή μας ένα κομμάτι του δράματος των προσφύγων και μεταναστών που διέρχονται από τη χώρα μας στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Το τελευταίο διάστημα και μετά την επιλογή πολλών χωρών να κλείσουν τα σύνορα τους ή να ελαχιστοποιήσουν δραματικά τον αριθμό των ανθρώπων που δέχονται διαμορφώθηκε μια κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή μας που οδήγησε στην δημιουργία δύο τουλάχιστον σημείων φιλοξενίας στον νομό μας. Το ένα από αυτά βρίσκεται στο Χέρσο του δήμου Κιλκίς. Από την αρχή οι τοπικές κοινωνίες αλλά και οι φορείς στάθηκαν αλληλέγγυες στο πλευρό αυτών των ανθρώπων.

Με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα, κρίνεται αναγκαίο να συντονιστούν οι προσπάθειες αυτές για να μπορέσει να παρασχεθεί αποτελεσματικότερα η όποια βοήθεια. Ανταποκρινόμενοι στην σχετική πρόσκληση, φορείς του Κιλκίς αποφάσισαν την δημιουργία συντονιστικού οργάνου που θα έχει αυτήν την αρμοδιότητα. Το συντονιστικό είναι ανοιχτό σε όποιον θέλει να συμμετάσχει εκπροσωπώντας έναν φρέα. Στο συντονιστικό όργανο συμμετέχουν και εκπρόσωποι του δήμου Κιλκίς και της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Σύντομα θα δημοσιευτούν περισσότερες πληροφορίες για όσους θέλουν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν. Καλούμε όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον δήμο Κιλκίς να επικοινωνήσουν με το συντονιστικό όργανο για να συμπεριληφθούν στο σχεδιασμό. Η Ιστορία γράφεται δίπλα μας, ας προσπαθήσουμε να την κάνουμε λιγότερο σκληρή. Διεκδικούμε αξιοπρεπή και βιώσιμη λύση για όλους.

Οι φορείς, που συμμετέχουν μέχρι τώρα στο συντονιστικό όργανο είναι οι Κοινωνία Πολιτών, Εθελοντές Κιλκίς: Πρόσφυγες-Ειδομένη, Κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο και διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: Δήμος Κιλκίς 23413 52250 και 6944833715, Εθελοντές Κιλκίς-Πρόσφυγες-Ειδομένη 6944152183».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Παναγιώτη Γουδαμάνη στην λαϊκή αγορά του Κιλκίς