Κοινωνία

Συγκροτείται ομάδα γιά την ψυχική ενίσχυση του ρόλου των καθηγητών

Ο συμβουλευτικός σταθμός νέων της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με την πολιτιστική εταιρεία εκπαιδευτικών Κιλκίς και τον σύλλογο επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης», που είναι φορέας των λαϊκών πανεπιστημίων Κιλκίς και Παιονίας, συγκροτούν ομάδα εκπαιδευτικών με στόχο την ψυχική ενδυνάμωση, την ανάπτυξη συνεργατικών δεξιοτήτων και των τεχνικών επικοινωνίας, τη διαχείριση συγκρούσεων, την οριοθέτηση και την ανταλλαγή εμπειριών.

«Δεν πρόκειται για διαλέξεις, που προτείνουν συνταγές επιτυχίας σε εκπαιδευτικούς, αλλά ομάδα ευαισθητοποίησης, πρόληψης και ενίσχυσης του ρόλου τους με βιωματικό χαρακτήρα», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία:

  • Να συζητήσουν με εξειδικευμένο επιστήμονα του χώρου της ψυχικής υγείας
  • Να διατυπώσουν τις δικές τους απόψεις
  • Να εκθέσουν τις δικές τους εμπειρίες
  • Να ανταλλάξουν τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους
  • Να δεχθούν ψυχολογική υποστήριξη για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν στο σχολικό περιβάλλον
  • Να ενημερωθούν για τα επίκαιρα ψυχοκοινωνικά θέματα

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο εντευκτήριο της πολιτιστικής εταιρίας εκπαιδευτικών νομού Κιλκίς την Δευτέρα 19.10, 2, 16 και 30.11 και 14.12.15 το διάστημα 5.30-7 μμ, με συντονίστρια την ψυχολόγο (M.Sc) Ελλη Φρεγγίδου

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων του δήμου Κιλκίς μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συμβουλευτικού σταθμού νέων: [email protected] έως και την Δευτέρα 12.10.15. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και στο τέλος θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 

 

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]