Κοινωνία

Συγκινησιακή φόρτιση στη βασιλόπιτα των εφέδρων αξιωματικών


Κατά την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών Κιλκίς την Κυριακή 11.1.15, στην λέσχη αξιωματικών φρουράς Κιλκίς τιμήθηκαν το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ο σύλλογος γυναικών Πολυκάστρου «Ευκράντη» για τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγύη στην τοπική κοινωνία «σε μιάν εποχή που αποτελούν βασικά συστατικά στην συνοχή της», όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, που συνεχείζει. «Εμφανής η συγκίνηση του εφέδρου αξιωματικού Παύλου Πασσαλίδη κατά την διάρκεια της βραβεύσεώς του για την προσφορά του στον τόπο μέσα από την μακροχρόνια παρουσία του στα κοινά…

…Ο πρόεδρος του συνδέσμου Κώστας Παπανικολάου αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες, που θα αναλάβει ο σύνδεσμος για τη χρονιά που έρχεται. Πιό συγκεκριμένα, σε αυτήν της επαφής με όλους τους συνδέσμους της Θράκης και της Μακεδονίας όπως και την πανελλήνια ομοσπονδία, για την επαναλειτουργία κέντρου εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στο Κιλκίς.

Την ανάληψη πρωτοβουλίας σε συνεργασία με τον δήμο Κιλκίς, το τεχνικό και βιομηχανικό επιμελητήριο, την 71η Α/Μ ταξιαρχία «Πόντος» και άλλους τοπικούς φορείς, για την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων της πρώην VI μεραρχίας και στρατοπέδου Δογάνη. Ειδική αναφορά από τον πρόεδρο έγινε στο πάγιο και μακροχρόνιο αίτημα του συνδέσμου για φιλοξενία στην Λ.Α.Φ. Κιλκίς με χρήση ενός γραφείου, «που ενώ ο εδώ στρατιωτικός διοικητής συμφωνεί, κάποιοι στην Αθήνα απορρίπτουν το αίτημα με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει χώρος».

Παραδοσιακά κάλαντα ακούστηκαν από την χορωδία της ενορίας Αγίου Δημητρίου, υπό την διεύθυνση του Σάββα Ηλιάδη.

Το διοικητικό συμβούλιο των εφέδρων αξιωματικών κράτησε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αδικοχαμένου συνταγματάρχη Εμμανουήλ Παπαγρηγοριάδη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα