Γενικά

Συγκέντρωση υγειονομικού υλικού από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τις εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Αντιπεριφέρειας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συγκεντρώνει φάρμακα και υγειονομικό υλικό για τις εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας, δείχνοντας έμπρακτη αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Φάρμακα και Υγειονομικό υλικό θα συγκεντρώνονται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από σήμερα Τετάρτη 2 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 από τις 09:00 ως τις 14:30. Η αποστολή του υλικού θα γίνει σε συνεργασία με το Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη.

Οι πολίτες της Π.Ε. Κιλκίς που επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να προσφέρουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό που συγκεντρώνονται στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς από σήμερα Τετάρτη 2 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 από τις 09:00 ως τις 14:30: Ανδρέα Παπανδρέου 3, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Κιλκίς, τηλ. 2341353611.

Λίστα φαρμάκων- Υγειονομικού υλικού
– αντιβιοτικά (ενέσιμα)
– καθετήρες
– αιμοστατικές γάζες
– ενδοφλέβιοι καθετήρες 18G και 22G
– αιμοστατικά (τρανεξαμικό οξύ σε οποιαδήποτε μορφή)
– αντιβακτηριδιακά επιθέματα
– Ambu
– επίδεσμοι
– γύψινοι επίδεσμοι
– αντισταμινικά (ενέσιμα)
– αποστειρωμένα γάντια (μέγεθος M, L)
– σύριγγες
– συστήματα ορού
– ορμόνες (ενέσιμες)
– ενέσιμα φάρμακα για γαστρεντερικό
– νιφουροξαζίδη
– ενεργοποιημένος άνθρακας
– φυσιολογικούς ορούς
– τραμαδόλη
– αντιυπερτασικά
– γάζες
– επίδεσμοι
– ράμματα
– βελόνες
– αιμοστατικοί παράγοντες
– αντλίες ενδοφλέβιων υγρών

Ιδιωτικοί φορείς οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό, όπως χειρουργικά τραπέζια, αναπνευστικές συσκευές, μηχανήματα υπερήχων και χειρουργικά κρεβάτια, καθώς και γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος, μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνας-Μαρίας Δερμεντζοπούλου, στα τηλέφωνα 2313 330802 και – 804.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]