Γενικά

Τον Σεπτέμβριο ο νέος κύκλος λειτουργίας τμημάτων εκπαίδευσης αλλοδαπών

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική Ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – Οδυσσέας ΑΠ8» ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λειτουργία των τμημάτων του ακαδημαϊκού έτους 2014-15. Τα μαθήματα διεξήχθησαν κατά τις απογευματινές ώρες στο 1ο γενικό λύκειο Κιλκίς και οι εκπαιδευόμενοι, που εντάχθηκαν σε τμήματα επιπέδων α1 (διάρκειας 125 ωρών) και α2 (διάρκειας 175 ωρών), κατάφεραν να αναπτύξουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους. Σε όλους όσοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης του αντίστοιχου επιπέδου.
Νέα τμήματα αναμένεται να επαναλειτουργήσουν από τον προσεχή Σεπτέμβρη σε διάφορες περιοχές του νομού Κιλκίς, οπότε και θα ενημερωθούν οι εκπαιδευόμενοι για τον τρόπο παραλαβής και κατάθεσης της αίτησής τους. Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του υπουργείου πολιτισμού, παιδείας και θρησκευμάτων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό Δημόσιο.
Πληροφορίες παρέχονται από την υπεύθυνη εκπαίδευσης Κιλκίς Σοφία Β. Πεγκλίδου, (τηλέφωνο επικοινωνίας: 6937131192) τις ώρες από 9 το πρωί έως 1 μετά το μεσημέρι. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι [email protected], [email protected]

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Το δημοτικό πάρκο – «Κήπος» ξαναπαίρνει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο της πόλης του Κιλκίς, με νέο αρδευτικό […]