Εκπαίδευση

Σεμινάριο συμπλήρωσης μηχανογραφικού από τον σύλλογο εκπαιδευτικών φροντιστών Κιλκίς και Πέλλας

Ο δήμος Κιλκίς και ο σύλλογος εκπαιδευτικών φροντιστών Κιλκίς και Πέλλας στα πλαίσια της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης των μαθητών και των γονέων διοργανώνει ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού με τίτλο: ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ και ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της LABORAΣύμβουλοι Εκπαίδευσης (www.labora.gr). Ομιλητής ο Δρ. Κότιος Κωνσταντίνος, σύμβουλος εκπαίδευσης και καριέρας, συγγραφέας και ιδρυτής της LABORA.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει αναλυτική και στοχευμένη ενημέρωση για τα τμήματα του μηχανογραφικού και όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες για τη συμπλήρωση του καθώς και για την επιλογή σπουδών γενικότερα.

Ενδεικτικά οι θεματικές που θα αναλυθούν είναι οι εξής:

  • Έξυπνη περιγραφή των τμημάτων των πεδίων
  • Επαγγέλματα του μέλλοντος
  • Μετεγγραφές φοιτητών και οι ειδικές κατηγορίες
  • Νέες αλλαγές στο Λύκειο (ελάχιστη βάση εισαγωγής, συντελεστές βαρύτητας, υπολογισμός μορίων με παραδείγματα κ.ά.)
  • Επαγγελματικές προοπτικές τμημάτων στο σύνολο τους μέσω μιας έξυπνης παρουσίασης και διαχωρισμού των τμημάτων σε ομάδες
  • Διαφορές και ομοιότητες μεταξύ των τμημάτων, πορεία των βάσεων και νέα δεδομένα
  • Αναφορά σε βασικές εγκυκλίους (μετεγγραφές, ειδικές κατηγορίες κ.λπ)
  • Ορθή μεθοδολογία συμπλήρωσης μηχανογραφικού
  • Ερωτήσεις κοινού και επίλυση αποριών

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22.6.23, στις 7 το απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο συνεδριακό κέντρο δήμου Κιλκίς.

 

Ο Ομιλητής

Ο Δρ Κωνσταντίνος Κότιος δραστηριοποιείται επιστημονικά αλλά και επιχειρηματικά στον χώρο της εκπαίδευσης και του επαγγελματικού προσανατολισμού τα τελευταία 20 χρόνια.Αυτή τη στιγμή επενδύει όλη του την ενέργεια σε ένα νέο και καινοτόμο project, την LABORA σύμβουλοι εκπαίδευσης, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς του επαγγελματικού προσανατολισμού, της στρατηγικής καριέρας και της δια βίου κπαίδευσης.

Μέσα από το project αυτό έχει δημιουργήσει δύο βραβευμένες καινοτόμες δράσεις:

1.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, με τίτλο: ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ.

  1. Η ΠΡΩΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ: SPOUDESAPP.

Έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από 11.500 ώρες διαλέξεων επαγγελματικού προσανατολισμούκαι στρατηγικής καριέρας σε 3 διαφορετικές χώρες και σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά καιπερισσότερες από 9.500 ώρες συμβουλευτικής με μαθητές και φοιτητές, προσπαθεί καθημερινάνα βοηθήσει νέους ανθρώπους να διαμορφώσουν το μέλλον τους.

Έχει διδάξει στο πρόγραμμα ηλεκτρονική μάθησης (e-learning) του τμήματος ΟικονομικήςΕπιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με θεματολογία την επαγγελματική συμβουλευτική καιτη διαχείρισησταδιοδρομίας.

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.,μέλος της Ελληνικής εταιρείας συμβουλευτικής και προσανατολισμού, του συλλόγου λειτουργών συμβουλευτικής και προσανατολισμού, και της International Associationfor Educationaland Vocational Guidance (I.A.E.V.G.).

Έχει έντονη συγγραφική δραστηριότητα στον επαγγελματικό προσανατολισμό (ΕΠΙΛΕΓΩΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΕΠΙΛΕΓΩ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ) καιπολλές έρευνες, τις οποίες έχει επιμεληθεί, έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και διαδικτυακά Μ.Μ.Ε.,όπως και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, πανελλήνια και διεθνή συνέδρια.

Φοίτησε στο τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. ακολουθώντας την κατεύθυνση της Παιδαγωγικής όπου και περάτωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές και αναγορεύτηκε Διδάκτωρ στο θεματικό πεδίο του επαγγελματικού προσανατολισμού.

Περισσότερα

Ζούμε μια μαγική εικόνα. Κρίσιμα θέματα έρχονται στην επιφάνεια κάθε μέρα που αφορούν μείζονα κοινωνικά ζητήματα και κατ’ επέκταση την εκπαίδευση

Του Κώστα Ανθόπουλου* και Νίκου Τσούλια* Και το σχολείο χωρίς ουσιαστική υποστήριξη μοιάζει να είναι με νησίδα μέσα στην έρημο. […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επισκεψη της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Αγία Παρασκευή

Αν… δεν ήταν ο Σούλης!

Τον υφυπουργό υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο ανακοίνωσε ότι φέρνει στο Κιλκίς γιά εκδήλωσή της η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφερείας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς […]