Γενικά

Σεμινάριο λαογραφίας στο Πολύκαστρο

Ο σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου ανακοίνωσε ότι διοργανώνει σεμινάριο λαογραφίας. Εκπαιδεύτρια θα είναι η αρχαιολόγος και γενική γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου, Παγώνα Ιωαννίδου στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων που πραγματοποιείται από το κέντρο δια βίου μαθήσεως του δήμου Παιονίας. Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει 25 διδακτικές ώρες και θα γίνεται 2 φορές την εβδομάδα στο εντευκτήριο του συλλόγου κατά τις απογευματινές ώρες, ξεκινώντας το Μάιο και θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουνίου. Ο «κορμός» του σεμιναρίου θα περιλαμβάνει την ιστορική αναδρομή και τη γέννηση της επιστήμης της λαογραφίας στην Ελλάδα, την ερμηνευτική προσέγγιση των όρων που αναφέρονται πολύ συχνά στο πλαίσιο αυτής, λαϊκές παραδόσεις και έθιμα και πώς ενσωματώθηκαν στην νέα ελληνική κοινωνία μετά την έλευση των προσφύγων, σύνδεση με τους αρχαίους χρόνους, τα λαïκά παραμύθια, ιστορίες φαντασμάτων, η λαϊκή φορεσιά ως φορέας κοινωνικής ταυτότητας, κτλ. Στους εκπαιδευόμενους θα χορηγείται εκπαιδευτικό υλικό και σημειώσεις ενώ το μάθημα θα γίνεται με την χρήση προτζέκτορα.
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος και η δήλωση συμμετοχής πρέπει να ολοκληρωθεί έως τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου για να υποβληθεί εγκαίρως η απαραίτητη αίτηση στο κέντρο δια βίου μαθήσεως. Απαραίτητο είναι το όνομά και το τηλέφωνό του ενδιαφερόμενου. Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, με δυνατότητα απουσίας έως πεντε ωρών. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6978.103.541 (Παγώνα Ιωαννίδου) και στο κέντρο πολιτισμού με υπεύθυνο του «κέντρου δια βίου μαθήσεως», τον Δημήτρη Μπάρμπα (23430-20.353).

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]