Πολιτισμός

Σεμινάριο με θέμα την φωτογραφία στην περιβαλλοντική εκπαίδευση

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 11.3.17 το θεματικό σεμινάριο με θέμα «ΚΛΙΚ στα μονοπάτια του Κιλκίς: Αξιοποίηση της Τέχνης της Φωτογραφίας στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» που διοργάνωσαν το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε. Κιλκίς), η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του δικτύου «Κλικ, προστάτευσέ το!» και το Κ.Π.Ε. Ελευθερίου Ν. Κορδελιού & Βερτίσκου στο πλαίσιο του δικτύου «Βιώσιμη πόλη:

Η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς, Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης δια μέσου των υπευθύνων Π.Ε. και σχολικών δραστηριοτήτων, με 42 εκπαιδευτικούς των ανωτέρω διευθύνσεων.

Το σεμινάριο αποσκοπούσε σε γνωριμία των συμμετεχόντων με την εκπαιδευτική προσέγγιση της τέχνης της φωτογραφίας, στο πλαίσιο προγραμμάτων για το περιβάλλον και την αειφορία, καθώς και η επιμόρφωση στο σχεδιασμό αστικών περιβαλλοντικών μονοπατιών.

Οι εργασίες του σεμιναρίιου πραγματοποιήθηκαν, στον πολυχώρο της καπναποθήκης της «Αυστροελληνικής» και στους δρόμους της πόλης με συνδυασμό θεωρητικών εισηγήσεων και βιωματικών δραστηριοτήτων στο πεδίο.

Βασική συνιστώσα του σεμιναρίου ήταν η περιήγηση σε «μονοπάτια» της πόλης του Κιλκίς με μία ωριαίας διάρκειας εκπαιδευτική διαδρομή σε επιλεγμένα ιστορικά κτίρια και σημεία της πόλης. Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου διοργανώθηκαν εκπαιδευτικά εργαστήρια με έκθεση φωτογραφίας και παρουσίαση δράσεων που είχαν ως στόχο την ανάδειξη και προστασία στοιχείων της πόλης του Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα