Γενικά

Σεμινάριο της «Επιμορφωτικής» για την χρήση νέων ηλεκτρονικών εφαρμογών από επιχειρηματίες

Από τη «Επιμορφωτική Κιλκίς» ΜΕΠΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίονωση:

«Οι αλλαγές που υφίστανται στην Ελλάδα του 2021 στον κλάδο των επιχειρήσεων είναι μεγάλες και συμβαίνουν σε ταχύτατους ρυθμούς. Πέρα από το πλήγμα που έχει δημιουργήσει η πανδημία Covid 19, οι επιχειρηματίες -όπως και οι εργαζόμενοι-καλούνται να ανταποκριθούν σε απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, των νέων ρυθμίσεων της νομοθεσίας και της αγοράς εργασίας.

Με τη χρήση της τεχνολογίας, το διαδίκτυο και την εφαρμογή καινοτόμων εργαλείων (π.χ. ηλεκτρονικές πλατφόρμες ποικίλων αντικειμένων και σκοπού) καλούνται οι επιχειρηματίες αλλά και οι εργαζόμενοι, να ανταποκριθούν άμεσα και ορθά στην τήρηση δεδομένων σε ηλεκτρονική μορφή.

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, μια σημαντική εφαρμογή πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία για τον επιχειρηματικό κλάδο και αφορά την τήρηση Ηλεκτρονικών Βιβλίων στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.). Με βάση τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις, η λειτουργία θα τεθεί σε εφαρμογή από την 01/04/21.

Το ΚΔΒΜ 2 Επιμορφωτική Κιλκίς διαπιστώνοντας την ανάγκη άμεσης εκπαίδευσης όλων όσων θα εμπλακούν με την ηλεκτρονική τιμολόγηση και την τήρηση ηλεκτρονικών βιβλίων, προγραμμάτισε στοχευμένο σεμινάριο στα θεματικά αντικείμενα που οφείλουν να γνωρίζουν οι χρήστες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Mydata (My e-Λογιστήριο & My Tax Application). Το σεμινάριο με τίτλο «Ηλεκτρονικά Βιβλία Α.Α.Δ.Ε. : Mydata (My e-Λογιστήριο & My Tax Application)» θα πραγματοποιηθεί (λόγω Covid) με την μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (δηλ. σε πραγματικό χρόνο με online σύνδεση με τον εκπαιδευτή) στις 03/03/21 από τις 16:00-20:00 (διάρκεια 4 ώρες).

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να:
• ενημερωθούν οι χρήστες για την τήρηση των ηλεκτρονικών βιβλίων και τη διαβίβαση δεδομένων στην Α.Α.ΔΕ
• αποκτήσουν ειδικές γνώσεις και δεξιότητες όσον αφορά τη διαχείριση της πλατφόρμας Mydata, τα ηλεκτρονικά βιβλία και το συγχρονισμό με τα λογιστικά βιβλία
• αξιολογήσουν τη δυσκολία χρήσης της πλατφόρμας και κρίνουν εάν χρειαστεί συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ιδιώτες επιχειρηματίες, προϊσταμένους και στελέχη τμημάτων οικονομικής διοίκησης ή και εργαζομένους λογιστηρίου, λογιστές και φοροτεχνικούς. Επίσης, δικαίωμα συμμετοχής έχουν φοιτητές ή απόφοιτοι σχολών διοίκησης και οικονομίας, οι οποίοι επιθυμούν να ενισχύσουν το επαγγελματικό τους προφίλ με σκοπό την εύρεση αντίστοιχης θέσης εργασίας και καθηκόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για τυχόν διευκρινίσεις ή και εγγραφές στα τηλ: 2341029690 & 28705 (Κιλκίς) & 2343097340 (Πολύκαστρο) αλλά και ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την αίτηση από το σύνδεσμο: https://www.epimorfotiki.gr/contact-form «.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.