Σειρά εκδηλώσεων με θέματα για την υγεία στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς

Πολιτισμός /

Σημαντικές εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στην υγεία, ως επιστημονική ενημέρωση αλλά και ως έκφραση του πολιτισμού και της Τέχνης, διοργανώνονται τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο στο συνεδριακό κέντρο του Κιλκίς με την υποστήριξη της αντιδημαρχίας κοινωνικής πρόνοιας – πολιτισμού.
Ειδικότερα έχουν προγραμματιστεί:
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, 18.30 :
• Θεατρική παράσταση ”Αν μπορείς κλέψε περισσότερο” από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία νομού Κιλκίς ”Βηματί-ΖΩ” και το ειδικό σχολείο Κιλκίς. Την παράσταση ανεβάζει η θεατρική ομάδα ”Ελπίδα” Θεσσαλονίκης.
Σάββατο 7 Μαρτίου, 20.00:
• Θεατρική παράσταση ”Άσε με να θυμηθώ” από την ομάδα ”Βρες το”.
Η παράσταση θα αποδοθεί στην ελληνική νοηματική γλώσσα ενώ θα υπάρχει και διερμηνεία. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Κυριακή 15 Μαρτίου ,17.30:
• Ομιλία για τη δυσλεξία με θέμα ”Μαθησιακές δυσκολίες – Μη με αποκαλείς χαζό” από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 7ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς – Κεντρικές ομιλήτριες η πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας συλλόγων παιδιών με δυσλεξία Γεωργία Μπάρου και η ψυχολόγος Μάρθα Μελεμενλή
Δευτέρα 23 Μαρτίου ,19.00:
• Ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από το ΚΕΘΕΑ – “Ιθάκη”, το κέντρο πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών νομού Κιλκίς ”Νηρέας” και την κοινωφελή δημοτική επιχείρηση Κιλκίς (Κ.Δ.Ε.Κ.)
Παρασκευή 27 – Σάββατο 28 Μαρτίου
• Επιστημονικό διήμερο για την υγεία με θέμα ”Πρόληψη και θεραπεία καρκίνου του πνεύμονος” σε συνεργασία με την καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον ιατρικό σύλλογο Κιλκίς και το σύλλογο καρκινοπαθών νομού Κιλκίς «Ο Άγιος Ευγένιος».
Το επιστημονικό διήμερο τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Κιλκίς και της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Να βρεις μιμητές

Μία από τις ευχάριστες “νότες” της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 23.1.23 υπήρξε αναμφιβόλως η παρουσία πολυμελούς ομάδας […]